25 Yıllık Birikim 110 Üniversiteye Aktarılmakta

Haberler

GAÜ'DEN

25 Yıllık Birikim 110 Üniversiteye Aktarılmakta

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılı içerisinde düzenlediği çalıştay, konferans, bilimsel çalışma ve imzaladığı akademik işbirliği anlaşmaları ile yükseköğretim’de 25 yıllık bilimsel bilgi birikimini dünya üniversiteleri ile paylaşmaya devam ediyor.

“3 Ada Tek Üniversite” vizyonu ile Karmi Kampüs ve İngiltere Canterbury Kampüs ardından Asya Pasifik Yerleşkesi Singapur Kampüsü eğitime açmaya hazırlanan GAÜ, 25 yıllık bilimsel bilgi üretiminde 110 üniversite ile akademik işbirliği ve bilimsel bilgi paylaşımı, akademisyen ve öğrenci öğrenci değişim programları, ortak müfredat oluşturulması yanında ortak bilimsel proje ve bilgi üretip yayma amaçları doğrultusunda bilimde ortaklık ve paylaşım anlaşmlarına imza attı.
ABD’den Çin’e 109 Üniversite ile Akademik İşbirliği Sürüyor

Türkiye’nin saygın üniversiteleri Ankara, Beykent, Hacettepe, İstanbul, İTÜ ve Piri Reis Üniversiteleri yanında ABD, Rusya, İngiltere, Hollanda, Polonya, İran, Kazakistan, Kırgızıstan, Azerbeycan. Tataristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Beyaz Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Sri Lanka, Nijerya, Ukrayna, Çin, Hong Kong, Bangladeş, Hindistan, Kore, İsviçre ve Tayland’da eğitim veren 110 dünya üniversitesi ve yükseköğrenim enstitüsü ile akademik işbirliği anlaşmaları imzalayan GAÜ, 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ve tecrübesini dünya üniversiteleri ile paylaşırken çeşitli bilimsel alanlarda ülkelerinde otorite olan kurumlarla da ortak projelere imza atıyor.
KKTC ve Türkiye Yükseköğretimi için Büyük Atılım

Girne Amerikan Üniversitesi Başkanlık Ofisinden konuyla ilgili yapılan açıklamada Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar tarafından 25 yıl önce başlatılan sürecin devam ettiği ve 110 üniversite ile Küresel Akademik İşbirliği anlaşmalarının imzalandığına vurgu yapılırken “3 Ada Tek Üniversite” vizyonu ile GAÜ’nün dünya yükseköğretimine yön veren otoritesinin global hareketin dışında yüksek öğretimde evrensel değerlerin oluşması adına önemli bir süreci başlattığının altı çizildi.

Yükseköğretim’de evrensel hareket bilinci ve değerlerin oluşmasının önemine dikkat çekildiği açıklamada imzalana akademik işbirliği anlaşmalarının ülke ve Türkiye yükseköğretimi ve üniversitelerine de önemli açılım olanakları yarattığı beliritldi.

GAÜ öğrencilerinin 110 üniversite ile imzalanan akademik işbirliği anlaşmalarının imkanlarından yararlandığının da hatırlatıldığı açıklamada “3 Ada Tek Üniversite” vizyonu ile GAÜ öğrencilerinin eğitimlerini KKTC, İngiltere veya Singapur Kampüslerinde dönemler içerisinde ek ücret ödemeden tamamlayabildikleri ifade edilirken GAÜ’nün 25. yılında ortaya koyduğu vizyon ve çalışmalar ile özelde KKTC genelde Türk yükseköğretim sistemlerinin tüm dünyaca tanındığı vurgulandı.