Çevre ve Doğa için Nefes Ver

Haberler

GAÜ'DEN

Çevre ve Doğa için Nefes Ver

KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı himayelerinde, Çevre ve KorumaDairesi , Lapta, Alsancak, Çatalköy ve Esentepe Belediyeleri ile Girne Amerikan Üniversitesi çevre temizlik kampanyası düzenleniyor.

Ülkemizin turizm başkenti Girne’nin tüm sahil şeridi yanında Karaoğlanoğlu Üniversitesi caddesi ve Girne yeni çevre yolunda gerçekleşecek etkinliğe Çevre Dairesi yanında Girne Amerikan Üniversitesi ve GAÜ Yükseköğretim Öncesi Eğitim Kurumları Konsorsiyuma bağlı eğitim veren Okullar Grubu destek veriyor.
Çevre Dairesi ekipleri kontrolünde düzenlenecek etkinlik 5 Nisan 2012 Perşembe günü gerçekleşecek.

Doğaya ait olmayan çöplerin toplanması, çevre temizliği ile ilgili farkındalık yaratmak ve çevre bilinicini yeni nesiller arasında yaymak amacıyla düzenlenecek çevre temizlik kampanyası ile ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Turizm Eğitim Kurulu (INTEB) Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel, sürdürülebilir çevre ve doğanın turizm için önemine dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu.
“Avrupa Birliği Turizm Otoriteleri Ülkemizin Doğa ve Çevresine Hayran”

KKTC’nin yükseköğretim sektörü ile birlikte lokomotif sektörlerinden olan turizmin gelişimi ve ülkenin turizm potansiyelinin dünyaya anlatılmasınde sürdürülebilir ve korunan çevrenin önemli bir olgu olduğuna işaret eden Yrd. Doç. Dr. Esenyel, Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde düzenlenen AMFORHT ve EURHODIP gibi uluslararası turizm seminer ve toplantıları için KKTC’ye ilk kez gelen Avrupalı Birliği üyesi ülkelerin turizm otoritelerinin ülkenin doğası ve çevresine hayran kaldıklarını ifade ederek korunan sürdürülebilir çevrenin insana ve doğaya saygı yanında ülke turizminin tanınmasına da önemli katkılar yaptığını vurguladı.

KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel ve Çevre Dairesi Müdür ü Eşref Ünlüsoyer ile kampanyaya destek olan tüm Belediye başkanları ile diğer yetkililere de teşekkür eden Yrd. Doç. Dr. Esenyel, çevre ve doğa için nefes ver slogan ile düzenlenecek etkinlik ile çevre konusunda duyarlılık ve farkındalık yaratılmasının amaçlandığının altını çizerek gelecek nesillere bırakılacak en önemli mirasın çevre ve doğa olduğunu vurguladı.