Dr. Fazıl Küçük GAÜ’de Düzenlenen Törenle Anıldı

Haberler

GAÜ'DEN

Dr. Fazıl Küçük GAÜ’de Düzenlenen Törenle Anıldı

Kıbrıs davasının büyük lideri Dr. Fazıl Küçük, Girne Amerikan Üniversitesi Türkoloji ve Tarih Kulubü tarafından doğum yıl dönümü anısına düzenlenen törenle anıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre salonunda düzenlenen anma törenine merhum Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Fazıl Küçük, Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. SadettinYıldız, öğretim görevlisi Demiray Doğasal ile Halkla İlişkiler bölümü öğrencisi Ahmet Demiray konuşmacı olarak katıldı.
“Kıbrıs Türkü İçin Yaşadı”

Merhum Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Fazıl Küçük anma töreninde yaptığı konuşmada hayatı boyunca halk ile halkı için içiçe yaşayan Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs Türkü için yaşadığını ve 1931 yılından beri Kıbrıs Türkünün var olma mücadelesi için vefatına kadar ürettiğini belirtti. Dr. Fazıl Küçük’ün hiçbir zaman silah taşımayan ve korumayla dolaşmayan korkusuz bir lider olduğunu da belirten Mehmet Fazıl Küçük, Atatürk gibi cesur ve halkı tarafından her zaman doğuştan bir lider olarak kabul görülen Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs Türkü için yaşadığını ifade etti. Girne Amerikan Üniversitesi yetkililerine düzenlenen anma töreninden dolayı teşekkürlerini de ileten Mehmet Fazıl Küçük, Dr. Fazıl Küçük’ün inandığı yolda yılmadan ilerleyen ve halkının tarihini yaratan yeri zor doldurulacak bir lider olduğunu belirterek sözlerine son verdi.
“Kıbrıs Türkü Çok Önemli Liderleri Tarih Sahnesine Çıkarmıştır”

Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Sadettin Yıldız ise yaptığı konuşmada anma töreni dolayısyla kısa bir süre önce vefat eden KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ile Dr. Fazıl Küçük’ü rahmetle anarak Kıbrıs Türkü’nün çok önemli liderleri tarih sahnesine çıkardığına dikkat çekti. Toplumların kendileri için mücadele eden ve fedakarlıkta bulunan liderleri ve düşüncelerini geleceğe taşıdığının altını çizen Doç. Dr Yıldız, Kıbrıs Türkünün mücadele ve varolma tarihinde Dr. Fazıl Küçük’ün bir meşale bir ışık olduğunu ifade etti. Toplumların kendilerine yol gösteren liderler ve düşüncelere sahip çıktık sonra yeni liderlere de kavuştuğunu belirten Doç. Dr. Yıldız, toplum liderlerinin genç kuşaklara bıraktığı mirasın önemine dikkat çekerek sözlerine son verdi.
“KKTC’nin İlanı İle Yeniden Doğdum”

Öğretim görevlisi Demiray Doğasal ise Dr. Fazıl Küçük’ün hayatı ve Kıbrıs Türk tarihine yön veren mücadelesi ile ilgili önemli olayları kronolojik sıra ile aktardığı konuşmasında Dr. Fazıl Küçük’ün kurucusu olduğu Halkın Sesi gazetesinin de 70. Yılını kutladığını hatırlatarak Kıbrıs Türk mücadele tarihinde Halkın Sesi gazetesinin Kıbrıs Türkünün sesi olduğunuı ifade etti. Halkın Sesi gazetesi ile Kıbrıs Türkünün tüm kesimleri ile etkin mücadeleyi başlattığını da belirten Doğasal, KKTC’nin ilanı ile birlikte Dr. Fazıl Küçük’ün yeni cumhuriyetin ilanı ile yeniden doğdum açıklamasının önemine işaret etti.

Halka İlişkiler bölümü öğrencisi Ahmet Demiray’ın konuşması ile sona eren tören sonunda GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner tarafından merhum Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Fazıl Küçük’e teşekkür plaketi takdim edildi.