CTATCA Uçuş Emniyeti Semineri Düzenlendi

Haberler

GAÜ'DEN

CTATCA Uçuş Emniyeti Semineri Düzenlendi

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kamopüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde Kıbrıs Hava Trafik Kontrolörleri Derneği’nin (CTATCA) 36.ncı yılı dolayısıyla Uçuş Emniyeti konulu seminer düzenlendi. Seminerde CTATCA Başkanı İzzet Derkan ve Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Genel Sekreteri Enver Borucu ülkemizde görev yapan meslek grubunun status ve özlük hakları ile ilgili çarpıcı açıklamlar yaparak Hava kontrolörlerinin yaşadıkları sorunlara dikkat çektiler.

GAÜ Havacılık Kulübü ile Kıbrıs Hava Trafik Kontrolörleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği seminerde dernek başkanı İzzet Derkan, CTATCA’nın 2013’te 37. kuruluş yılını kutlayacağını hatırlatarak derneğin 37. yılında uluslarası bir panele imza atacağını açıkladı.
“Özlük Hakları Noktasında Birçok Ülkenin Gerisindeyiz”

CTATCA Başkanı İzzet Derkan açılış konuşmasında CTATCA' nın hedeflerinin büyük olduğunu ve esas amaçlarının uluslararası alanda ve örgütlü bir şekilde panel düzenlemek olduğunu söyledi. CTATCA’nın kurulduğu günden beri özlük hakları hususunda çok mücadele ettiğini ancak bu konuda gösterilen mücadeleye ve uğraşlara rağmen hala hakları konusunda tüm ülkelerden geri olduklarına dikkat çeken Derkan, , kontrolörleri en iyi temsil edecek, haklarını en iyi ifade edecek kişilerin yine kendileri olduğunu ve bu maksatla bir dernek kitle toplantısı altında geçen kasım ayı içerisinde demokratik bir ortamda Hava Trafik Kontrolörleri Sendekasinin kurulması kararını aldıklarını ifade etti. CTATCA’nın daha önce GAÜHK Başkanı Onur Demirci ile önemli işler başardığını da hatırlatan Derkan, elde edilen ivmeyi yeni başkan Ahmet Mert Kıymık ile devam ettireceklerini sözlerine ekleyerek GAÜ, GAÜHK Başkanı Ahmet Mert Kıymık ve Pegasus Hava Yolları Genel Müdür yardımcısı Kpt. Nadir Kabaş, Pegasus Kıbrıs Sorumlusu Kpt.Bekir Kasapoğlu ve sunumlarından dolayı Kpt.Koray Gürler ve Kpt.Tamer Azizoğlu’na teşekkür etti.

GAÜ Havacılık Yönetim Bölümü Başkanı Hakkı Doğankaya ise panelde yaptığı konuşmada CTATCA'nın 36.Kuruluş yılında da havacılık adına önemli projelere imza atacağına olan inacını belirterek GAÜ Havacılık Yönetimi bölümünün yeni projelere destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.

GAÜHavacılık Kulubü Başkanı Merk Kıymık ise seminerde yaptığı konuşmada CTATCA ve CTVAA ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu ve KKTC'de Havacılığın sesini birlikte yükselttikleri söyleyerek GAÜ 'nin ortak proje ve organizasyonlar noktasında desteğinin süreceğini belirtti.
“Hata Yapma Payı Sıfır Olan Meslek Grubunun Yaşam Standartları için Mücadele Ediyoruz”

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Genel Sekreteri Enver Borucu ise sendikanın kurulmasının elzem olduğunu ve bunu CTATCA dernek kitle toplantısı altında gerçekleştirdiklerini söyledi. Hata payı sıfır olan mesleği temsil eden meslektaşlerının kesinlikle yaşam standarlarının yükseltilmesi gerektiğini ve KKTC'de yaşan Hava Trafik Kontrolörlerinin tüm dünyadaki Hava Trafik Kontrolörlerinden bu hususta geri kaldığına dikkat çeken Borucu, Hava Trafik Kontrolörlerinin hakları üzerinde sürekli çalıştıklarını ve bunu ilgili mercilere ilettiklerini ifade etti.

Uçuş emniyeti semineri Pegasus Havayolları kaptanlarından Koray Gürlerin, Uçuş Emniyeti konulu sunumu ile sona erdi.