T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığından GAÜ’ye Büyük Övgü

Haberler

GAÜ'DEN

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığından GAÜ’ye Büyük Övgü

Türkiye Cumhuriyeti Külür ve Turizm Bakanlığı desteği ve Film Yapımcıları Meslek Birliği’nin (FİYAB) organizasyonunda Lefkoşa Türk Belediyesi ve Girne Amerikan Üniversitesi işbirliği ile KKTC’de bu yıl ikincisi düzenlenen “Türk Filmleri Günleri” konuklar için düzenlenen yemekle sona erdi.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm bakan yardımcısı Abdurrahman Arıcı’nın T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı temsilen katıldığı 2. Türk Filmleri bünyesinde gerçekleştirilen yemekte GAÜTV kameralarına çarpıcı açıklamalarda bulunan Arıcı şunları söyledi;
Arıcı:“Organizasyonda GAÜ’ nün desteği büyük. Bu yüzden GAÜ’ye çok teşekkür ediyorum”.

Öncelikle Kıbrıs’a gelmekten mutlu olduğumu belirtmek isterim. Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)’ye de organizasyondaki büyük desteğinden dolayı büyük teşekkür ediyorum. Açılış kokteylinde sayın KKTC Cumhurbaşkanımız Derviş Eroğlu, TC Büyük Elçimiz Halil İbrahim Akça ve Lefkoşa Türk Belediye başkanı Cemal Bulutoğluları ile beraberdik. Biz T.C. Turizm ve Kültür Bakanlığı olarak bu tip organizasyonları önemsiyoruz. Çünkü Türkiye de son bir kaç yıldır Türk filmciliğine verdiğimiz katkılar ortada. Bunun neticelerini de almaya başladık. Son dönemlerde seyirci sayısı 2o milyona kadar çıktı. Sinemalarımız doluyor. Bunun KKTC’de de olmasını istiyoruz. Çünkü daha öncede bahsettiğim gibi KKTC’nin entelektüel yapısı çok yüksek ve Kıbrıs’ta çok sayıda öğrencimiz var. Öğrenciler KKTC için büyük bir potansiyel. Bu yüzden sinemalarımızı desteklemek gerekiyor. Bunun içinde KKTC Kültür Bakanlığı ile birlikte işbirliği yapmamız gerekiyor. Bu süreçle birlikte zamanla KKTC’de film sektörleri için önemli bir yer haline gelecektir.

Girne Amerikan Üniversitesini gezme fırsatı yakaladım. Gerçekten çok güzel bir kampüs ve şehirle iç içe olmuş yapısı ile sosyal yaşamı içerisinde barındırıyor. GAÜ’de bügün 7000 öğrenci var. Buda şehrin sosyal ve kültürel anlamda gelişmesi için büyük bir fırsat. Buda işbirlikleri ile gerçekleşecek bir olay. Bu yüzden ben GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal’a, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner’e ve Rektör yardımcısı Olgun Çiçek’e ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Öğrenciler ile birlikte olamadım ancak sanatçı arkadaşlar gerçekleşen söyleşilerde bu şansı yakaladılar ve olumlu itibarla ayrıldılar.
“İnşallah bu Organizasyonu Önümüzdeki Yıl İngiltere’de gerçekleştiririz.”

FİYAB Önemli bir işlevi yerine getirdi. Dün FİYAB Başkanı GalipGültekin ile gerçekleştirdiğimiz sohbette memnuniyetimi dile getirdim. Önemli olan bir taşın üzerine veya bir tuğlanın üzerine bir tuğla daha koyabilmek. Başlangıçta tabi ki bazı aksaklıklar olacak. Ama bunlar bizi yıldırmayacak ve daha da üstüne bir şeyler koyacağız. Örneğin önümüzdeki yıllarda Girne Amerikan Üniversitesi İngiltere kampüsünde de bu organizasyonu gerçekleştirebiliriz. Çünkü İngiltere de yaşan birçok vatandaşımız var. Bu organizasyon FİYAB, KKTC, GAÜ ve biz TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilmelidir. Bakanlığımızın bu tip kültürel ilişkilerde katkısı çok büyük oluyor. Dediğimiz gibi inşallah bu organizasyonu önümüzdeki yıl İngiltere‘de gerçekleştiririz” dedi.

Yemeğin ardından katılan konuklara Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner ve Rektör Yardımcısı Olgun Çiçek tarafından plaketleri takdim edildi.