Türk Filmleri Günlerinde Türk Sinemasının en İyileri KKTC’de

Haberler

GAÜ'DEN

Türk Filmleri Günlerinde Türk Sinemasının en İyileri KKTC’de

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve Film Yapımcıları Meslek Birliği’nin (FİYAB) organizasyonunda Lefkoşa Türk Belediyesi ve Girne Amerikan Üniversitesi işbirliği ile KKTC’de bu yıl ikincisi düzenlenen “Türk Filmleri Günleri” bugün başlıyor.

Türk Filmleri Günleri kapsamında film gösterimleri sonrasında Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda düzenlenecek söyleşi ve atölye çalışmalar ile sinemaseverler ünlü yönetmen, oyuncu ve sanatçılar bir araya gelme şansını yakalayacak. KKTC’de bu yıl ikincisi düzenlenecek “Türk Filmleri Günleri” kapsamında Memleket Meselesi, Eylül, Aşk Tesadüfleri Sever, 72. Koğuş ve Zefir filmleri Lefkoşa Muhtar Yusuf Galeria ve Girne Amerikan Üniversitesi Galeria Sinema salonunda ücretsiz ve halka açık olarak sinemaseverler ile buluşacak.
Lefkoşa Muhtar Yusuf ve GAÜ Galeria Sinemalarında Ücretsiz Film Gösterimi

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada 2. Türk Filmleri Günleri kapsamın da film gösterimlerini Lefkoşa Muhtar Yusuf Galleria Sineması’nda 18:00 ve 20:30 seansları arasında gerçekleşeceği belirtilirken GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Galeria Sineması’nda düzenlenecek gösterim ve söyleşiler ile ilgili sinemaseverler detaylı bilgiye www.gau.edu.tr web adresinden veya 650 20 00 – 11 65 no’lu telefon üzerinden GAÜ Halkla İlişkiler ve Etkinlik Koordinatörlüğünden ulaşabilecekleri ifade edildi.
Devlet Protokolü Gala Gecesine Buluşuyor

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 27 Şubat 2012 Pazartesi günü saat 19.00’da düzenlenecek 2. Türk filmleri Günleri gala gecesi ve açılış resepsiyonuna KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Cemal Metin Bulutoğluları ,Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Yıldırım Öner yanında bakanlar,milletvekilleri, devlet ve üniversite yetkilileri ile kültür-sanat dünyasının önde gelen kişileri katılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı temsilen ise bakan yardımcısı Abdurrahman Arıcı’nın katılacağı gala gecesi sonrasında saat 20.30’da “Memleket Meselesi” filmi Lefkoşa Muhtar Yusuf Galeria sinema salonunda devlet protokolü ve sinemaseverler ile buluşacak.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Galeria sinemasında gerçekeleşecek film gösterimleri sonrasında Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre salonunda halka açık olarak söyleşiler düzenlenecek. Söyleşi ve film gösterimlerinin programları şöyle:

27 Şubat 2012 – Pazartesi
13:00 – Aşk Tesadüfleri Sever – Gaü Galeria
15:00-16:00 Söyleşi - Aşk Tesadüfleri Sever Filmi Sanatçıları
Şebnem Sönmez, Hüseyin Avni Danyal , Ümit Bülent Dinçer ve Ayda Aksel

28 Şubat 2012 – Salı
10:00 – Memleket Meselesi – Gaü Galeria
14:00 – 72. Koğuş – Gaü Galeria
16:00 – Aşk Tesadüfleri Sever – Lefkoşa Muhtar Yusuf Galeria
18:00 – Eylül – Lefkoşa Muhtar Yusuf Galeria
20:00 – Zefir – Lefkoşa Muhtar Yusuf Galeria

12:00-13:00 Söyleşi - Memleket Meselesi Filmi Sanatçıları
Yönetmen İsa Yıldız ile oyuncular Tuna Orhan ve Bora Akkas

29 Şubat 2012 – Çarşamba
10:00 – Eylül – Gaü Galeria
14:00 – Zefir – Gaü Galeria
18:00 – Memleket Meselesi – Lefkoşa Muhtar Yusuf Galeria
20:00 – 72. Koğuş – Lefkoşa Muhtar Yusuf Galeria

12:00-13:00 Söyleşi – Eylül Filmi Sanatçıları Görkem Yeltan