2.Türk Film Günleri GAÜ’de Başlıyor

Haberler

GAÜ'DEN

2.Türk Film Günleri GAÜ’de Başlıyor

Türkiye Cumhuriyeti Külür ve Turizm Bakanlığı desteği ve Film Yapımcıları Meslek Birliği’nin (FİYAB) organizasyonuda Lefkoşa Türk Belediyesi ve Girne Amerikan Üniversitesi işbirliği ile KKTC’de bu yıl ikincisi düzenlenecek “Türk Filmleri Günleri” kapsamında 27-29 Şubat 2012 tarihleri arasında sinemaseverler Türk Sineması’nın seçkin örneklerinden birçok filmi ücretsiz izleme fırsatı yanında filmlerin yönetmenleri ve oyuncuları ile GAÜ Girne Kampüsünde düzenlenecek söyleşilerde biraraya gelme fırsatı yakalayacak.

Ayrıca Türk Filmleri Günleri kapsamında film gösterimleri arasında Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall ve Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda düzenlenecek söyleşi ve atölye çalışmalar ile sinemaseverler ünlü yönetmen, oyuncu ve sanatçılar bir araya gelme şansını yakalayacak.
Sinema için FİYAB, LTB ve GAÜ’den Örnek İşbirliği

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve Lefkoşa Türk Belediyesi ,Girne Amerikan Üniversitesi işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenecek olan etkinlikte Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) medya sponsoru olarak yer alırken Girne Rocks Hotel&Casino ise etkinliğin konaklama sponsorluğunu üstlenecek. Gala gecesi ile başlayacak organizasyon boyunca Memleket Meselesi, Eylül, Aşk Tesadüfleri Sever, 72. Koğuş ve Zefir Lefkoşa Galeria ve Girne amerikan Üniversitesi Galeria Sinema salonunda izleyici ile buluşacak.
Basın Toplantısı GAÜ’de Düzenlenecek. Devlet Protokolü Gala Gecesine Katılacak

Türkiye Cumhuriyeti Külür ve Turizm Bakanlığı desteği ve Film Yapımcıları Meslek Birliği’nin (FİYAB) organizasyonuda Lefkoşa Türk Belediyesi ve Girne Amerikan Üniversitesi işbirliği ile KKTC’de bu yıl ikincisi düzenlenecek “Türk Filmleri Günleri”’nin basın toplantısı 27 Şubat 2012 Pazartesi günü saat 11.00’de Girne Amerikan Üniversitesi Millenium Kompleks Senato Toplantı Salonunda düzenlenecek.

Basın toplantısına FİYAB başkanı Galip Gültekin, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, yönetmen ve oyuncular katılacak. Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 27 Şubat 2012 Pazartesi günü saat 19.00’da düzenlenecek 2. Türk filmleri Günleri gala gecesi ve açılış resepsiyonuna KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Cemal Metin Bulutoğluları ,Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Dr.Yıldırım Öner yanında bakanlar,milletvekilleri, devlet ve üniversite yetkilileri ile kültür-sanat dünyasının önde gelen kişileri katılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı temsilen ise bakan yardımcısı Abdurrahman Arıcı’nın katılacağı gala gecesi sonrasında saat 20.30’da “Memleket Meselesi” filmi Lefkoşa Muhtar Yusuf Galeria sinema salonunda devlet protokolü ve sinemaseverler ile buluşacak.
5 Türk Filmi GAÜ ve Lefkoşa Galeria Sinemalarında Gösterimde

Lefkoşa Galeria Sinemaları ve Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü’nde eş zamanlı olarak gerçekleşecek olan gösterimler sonrasında üniversite kongre salonlarında fülmlerin ünlü oyuncuları, yönetmenleri ve yapımcılarının katılımı ile söyleşiler gerçekleşecek. Gösterimlerin ücretsiz ve söyleşilerin halka açık olarak düzenleneceği 2. Türk Filmleri Günlerinde Memleket Meselesi filmi yönetmeni İsa Yıldız ve oyuncular Tuna Orhan ile Bora Akkaş, Eylül filmi oyuncusu Görkem Yeltan, Aşk Tesadüfleri Sever filmi oyuncuları Şebnem Sönmez, Hüseyin Avni Danyal , Ümit Bülent Dinçer ve Ayda Akser GAÜ’de düzenlenecek söyleşilere konuşmacı olarak katılacaklar.

2. Türk Filmleri Günleri kapsamın da gösterimler Lefkoşa Galleria Sineması’nda 18:00 ve 20:30 seansları arasında gerçekleşecek. GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Galleria Sineması’nda düzenlenecek gösterim ve söyleşiler ile ilgili sinemaseverler detaylı bilgiye www.gau.edu.tr web adresinden veya 650 20 00 – 11 65 no’lu telefon üzerinden GAÜ Halkla İlişkiler ve Etkinlik Koordinatörlüğünden ulaşabilecekler. GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Galleria Sineması’nda düzenlenecek gösterim ve söyleşilerin programı ise şöyle:
27 SUBAT 2012 PAZARTESI

14:00 - 16:00 AŞK TESADÜFLERİ SEVER FILMI GOSTERIMI GAÜ Galeria Sineması
16:00-17:00 FILM SANATCILARI ILE SÖYLEŞİ Millenium Senato Kongre Salonu
28 ŞUBAT 2012 SALI

10:00-12:00 MEMLEKET FILMI GOSTERIMI GAÜ Galeria Sineması
12:00-13:00 FILM SANATCILARI ILE SÖYLEŞİ Millenium Senato Kongre Salonu
14:00-16:00 72.KOGUS FILMI GOSTERIMI GAÜ Galeria Sineması
29 SUBAT 2012 ÇARSAMBA

10:00-12:00 EYLÜL FILMI GOSTERIMI GAÜ Galeria Sineması
12:00-13:00 FILM SANATCILARI ILE SOYLEŞI Millenium Senato Kongre Salonu
14:00-16:00 ZEFIR FILMI GOSTERIMI GAÜ Galeria Sineması
19:00 2. KKTCDE FILM GUNLERI KAPANIS TÖRENİ VE ODUL TORENI