Türk Ajansı-Kıbrıs İle İşbirliği Protokolü İmzaladı

Haberler

GAÜ'DEN

Türk Ajansı-Kıbrıs İle İşbirliği Protokolü İmzaladı

Girne, 23 Şubat 12 (T.A.K.): Girne Amerikan Üniversitesi KKTC Devleti’nin resmi devlet ajansı; Türk Ajansı – Kıbrıs (TAK) ile karşılıklı ilişkileri geliştirme, güçlendirme ve gereksinimleri karşılama amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

Her iki kurum arasında bilimsel ve eğitsel alanlarda bilgi ve deneyim paylaşımı yanında ortak çalışmalar yapılmasını amaçlayan protokolün imza töreni, bugün saat 10:30’da GAÜ Rektörlük ofisinde gerçekleşti.

Protokole TAK adına Müdür Perihan Aziz ile GAÜ adına Rektör Prof. Yıldırım Öner imza koydu.

TAK ile GAÜ arasında imzalanan ve iki yıl süreyle geçerli olacak protokol; her iki kurumun kendi alanlarına giren hizmet ve konularda işbirliği ve yardımlaşma yapma, TAK’tan öğrencilere “staj” ve “araştırma” yapma, haber hizmetlerinden ücretsiz yararlanma; GAÜ’den TAK’a bilgisayar ve benzeri konularda ücretsiz servis hizmeti ve çalışanlara da burslu eğitim ile hizmetiçi eğitim olanağı sağlayacak

Protokol tarafların protokolün sona erdirilmesini talep eden yazılı beyanı olmaması halinde ikinci bir 2 yıllık süre için kendiliğinden uzatılmış sayılacak.
ÖNER

GAÜ Rektörü Prof. Yıldırım Öner yaptığı protokolün imza töreninde yaptığı konuşmada, TAK Müdürü Perihan Aziz’i GAÜ’de görmekten duyduğu onuru belirterek, üniversite ile kurum arasında yoğun mevcut ilişkileri yanında geçmişte yapılan işbirliği protokolü bulunduğunu, bugün de mevcut protokolü yenilemek için toplandıklarını kaydetti.

TAK’ın kurum ve bireysel bakımdan anlam ve önemini dile getirmenin gerek olmadığını ifade eden Prof. Öner, Kıbrıs Türk halkının iç ve dışta sesini duyurma misyonuyla kurulan ajansın bu görevi başarıyla yerine getiren ‘güzide’ bir kuruluş olduğunu vurguladı.

Protolü yenilmekten duyduğu kıvancı dile getiren Rektör Öner, her iki kurumun arasında nevcut işbirliğiyle hizmet alışverişinin ierde de devam edeceğini söyledi.
AZİZ

TAK Müdürü Perihan Aziz ise kurum ile üniversite arasındaki mevcut işbirliğin devam etmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, sağlanan imkanlar için teşekkürlerini sundu.

KKTC’nin önemli bir kurumu olan TAK için; “toplumun her kesimine çok seslilik, demokrasi objektif habercilik ilkleri doğrultusunda en sağlıklı kamuoyunun oluşması için çaba harcayan önemli bir kuruluş” diyen Aziz, kurumun dar bir kadroya sahip olsa da bu önemli görevini başarıyla yerine getirmekte olduğunu kaydetti.

Üniversitelerin eğitim kurumları olması ve eğitimin yaşam boyu devamlılığı nedeniyle medya kuruluşlarıyla üniversitelerin her zaman işbirliği yapmaları gerektiğinin altını çizen Perihan Aziz, aralarında GAÜ’nün de bulunduğu üniversitelerle işbirliği yapmaya her zaman hazır olduklarını belirtti.

Konuşmasında üniversite ve sivil toplum örgütleri tarafından hazırlanmakta olan ‘haber ve bildiriler’ konusuna da değinen TAK Müdürü Perihan Aziz, hazırladıkları haber ve bildirilerle medya kuruluşlarının ‘ana besin kaynağı haline gelen bu kurumların kaydettiği güzel gelişmenin aynı zamanda habercilik açısından üzerinde tartışılması gereken bir konu olduğunu söyledi.

TAK Müdürü Perihan Aziz üniversitelerin iletişim fakültelerinde eğitim gören öğrencilere de seslenerek, öğrencilerin fakültelerde aldıkları teorik bilgileri en iyi medya kuruluşlarında pratiğe dönüştürebileceklerine de işaret ederek, TAK’ın bu konuda üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.