34 Yükseklisans ve 9 Doktora Programına Kayıtlar Devam Ediyor

34 Yükseklisans ve 9 Doktora Programına Kayıtlar Devam Ediyor

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampus 2012 bahar dönemi yükseklisans ve doktora programları için kayıt dönemi devam ediyor.

Avrupa Birliği yükseköğretimim denetleme kurumlarından Eduniversal tarafından en iyi işletme eğitimi veren dünyanın ilk 1000 üniversitesi arasında gösterilen ve yükseköğretim’de 27. akademik yılına giren Girne Amerikan Üniversitesi 30 yükseklisans ve 9 doktora programına öğrenci alınacağını açıkladı. Ayrıca yapılan açıklamada on-line bilişim/eğitim teknolojileri ile sürdürdüğü zaman ve mekandan bağımsız ABD kampüsü merkezli online yükseklisans programlarına ise 27. yıla özel yüzde 40 burs ile öğrenci kabul edileceği ifade edildi.

GAÜ’den yapılan açıklamada Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları, Avrupa Birliği Çalışmaları (Tezli ve Tezsiz), Sosyal Psikoloji, Sağlık Psikolojisi, Danışmanlık Psikolojisi, Sağlik Yönetimi, Uluslararası Hukuk, Hukuk, İşletme Yönetimi ,Uluslararası İşletme, Finansal Yönetim, Ekonomi, Pazarlama, Yapı Yönetimi, Mimarlık, İç Mimarlık, Uluslararası İlişkiler, Basın-Yayın, Halkla İlişkiler, Turizm ve Konaklama İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS), Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretimi, İngiliz Dili Öğretimi, Eğitimde Program Geliştirme ve Öğretim, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği (Tezsiz), Eğitim Yönetimi ve Denetimi ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (Tezsiz) yükseklisans programlarına öğrenci kabul edileceği ifade edilirken YÖDAK onaylı İşletme Yönetimi, Finans, Yönetim Bilişim Sistemleri, Turizm ve Konaklama İşletmeciliği, Eğitim Bilimleri, İletişim Yönetimi, Yapı Yönetimi ile Pazarlama bölümleri yanında YÖK tarafından KKTC üniversiteleri arasında ilk defa GAÜ bünyesinde denklik ve açılmasına onay verilen Kuzey Kıbrıs üniversitelerinde ilk ve tek olan Yeni Türk Dili bölümü doktora programlarına sınırlı sayıda öğrenci kabul edileceği kaydedildi.
“4 Yükseklisans Programı İçin Her Öğrenciye %40 Özel Burs”

Kariyerine güç katmak isteyen bireyler için bilişim teknolojilerinin sunduğu farklı eğitim imkanlarından faydalanarak zaman ve mekandan bağımsız olarak tasarlanan on-line uzaktan eğitim yükseklisans MBA programları ile ilgili olarak GAÜ’den yapılan açıklamada on-Line eğitim için kayıtların devam ettiği belirtilirken online programların GAÜ ABD Kampüsü merkezli olacağının altı çizildi.

İşletme, Pazarlama, Bilgisayar Yazılım Mühendisliği ve Uluslararası İlişkiler yükseklisans on-line programları bölümlerine sınırlı sayıda öğrenci alınacağının da belirtildiği açıklamada on-line programların her öğrenciye yüzde 40 burs ile kayıt kabul edeceği ve eğitim dilinin İngilizce olduğu vurgulanarak yükseklisans, on-line yükseklisans ve doktora programları ile ilgili detaylı bilginin www.gau.edu.tr web adresinden veya 650 20 00 no’lu telefondan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alınabileceğinin altı çizildi.