Filmin Başarısında GAÜ’nün Desteği Büyük

Haberler

GAÜ'DEN

Filmin Başarısında GAÜ’nün Desteği Büyük

Girne Amerikan Üniversitesi Medya Koodinatörlüğü GAÜ TV’nin yapımcılığını üstlendiği, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 1. Ulusal Kısa Film Festivali’nden “Üçüncülük” ödülü ile dönen, Anadolu Halk Bilimleri ve Kültür Derneği’nce düzenlenen 7. Özgür Film Festivali’nde yüz elli kısa film arasından ilk on üçe girerek “Finalist” olan “Sıhhiye Durağında Bir Cumartesi”nin senarist yönetmeni GAÜ öğrencisi Onur Öztürk, Türkiye Cumhuriyeti devlet radyosu TRT Radyo 1’de yayınlanan Kültür – Sanat Ajandası programına konuk oldu.

Saadet Baykal’ın her Cuma sinemanın usta isimlerini ve amatör yürekleri ağırladığı ve sinema tutkunlarının yakından takip ettiği, genç sinemacıların nabzını tutan Kültür – Sanat Ajandası programı ulusal programına katılan Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencisi senarist yönetmen Onur Öztürk önemli açıklamalarda bulundu.

Her hafta birbirinden etkileyici konular ile kısa filmlerin yönetmenleriyle sinema ve kültür üzerine söyleşilerin gerçekleştiği programda “Sıhhiye Durağında Bir Cumartesi” filminin başarısında GAÜ’nün kültür ve sinemaya verdiği önemin ve desteğin olduğunu belirten Öztürk, akademik eğitimler yanında öğrencilerin hobilerine yönelik alanlarda da uzmanlaşabilecekleri çalışmalara üniversitenin verdiği desteğin öğrenci gelişiminde önemine dikkat çekti.
“Genç Yönetmenler Kısa Film Yarışması İle Teşvik Ediliyor”

GAÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nejat Sefercioğlu’nun şiirlerinden yola çıkılarak senaryosu yazılan “Sıhhiye Durağında Bir Cumartesi” adlı kısa filmin şiirsel seslendirmelerinin Doç. Dr. Nejat Sefercioğlu tarafından yapılmadığını ifade eden Öztürk, GAÜ’nün geleceğin yönetmenleri ve sinemacılarını keşfetmek, sinemaya ilgi duyan gençleri teşvik etmek ve görsel sanatların gelişimine katkı sağlamak amacıyla her sene Liseler arası Kısa Film Yarışması düzenlediğini ifade etti. Gençler arasında sinemanın ve sinemaya ilginin artmasında yarışmanın ve teşviklerin önemine işaret eden Öztürk, Kuzey Kıbrıs’ın bakir doğası ve kültürel mimarisi ile doğal bir film platosu olduğunu vurgulayarak Türk sinema ve TV dizi sektörününü Kuzey Kıbrıs’ı keşfetmesiş gerektiğinin altını çizdi.