Hedef Dünya Standartlarında Hemşirelik Eğitimi

Haberler

GAÜ'DEN

Hedef Dünya Standartlarında Hemşirelik Eğitimi

Girne Amerikan Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu öğrenci kayıtları başladı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada öğrenci gelişiminde alanında otorite bilim insanlarının GAÜ akademik kadrosunda yer aldığı ifade edilerek GAÜ Hemşirelik Yüksekokulunun hedefinin teori ve pratik bilgiler yanında uygulama dersleri ile de öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak olduğu vurgulandı.

Spor Bilimleri Kurumu (Sport Sciences Association) tarafından düzenlenen 5. Spor Bilimleri Kongresinde sporcu sağlığı dalında grup çalışması ile bilimsel ödül sahibi bulunan GAÜ Hemşirelik Yüksekokulu Direktörü Prof. Dr. İlgi Şemin konuyla ilgili yaptığı açıklamada Hemşirelik Yüksekokulu’nun eğitimde dünya stardartlara ulaşma hedefi ile çalışmaların devam ettiğini belirterek alanında otorite bilim insanlarının GAÜ akademik çalışma ve projeler açısından da önemine dikkat çekti.
“Hedef Dünya Standartlarında Hemşirelik Eğitimi”

GAÜ TV Aktüel Haber programına konuk olan fizyoloji profosörü Dr. İlgi Şemin hemşirelik mesleğinin toplumlar için önemine işaret ederek Hemşirelik Yüksekokulunun önemli projelere imza atacağını belirtti.

Hemşirelik Yüksekokulu öğrencilerinin yoğun teroik eğitim müfredatı yanında uygulama alanında da önemli çalışmalar ve deneyimler yaptığını ifade eden Prof. Dr. Şemin, güçlü akademik kadrosu ile eğitimlerini sürdürdüğüne vurgu yaparak Hemşirelik Yüksekokulunun toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek bilgi donanımı ve pratik deneyimleri dünya standartlarında hemşirelik meslek etiğine sahip mezunları topluma kazandırma misyonu ile eğitime devam ettiğinin altını çizdi.

Ayrıca GAÜ’den yapılan açıklamada Hemşirelik Yüksekokulu kayıtları için öğrenci adayları her türlü bilgiye Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile 650 20 00 no’lu telefondan 1179 - 1184 – 1185 – 1205’I tuşlayarak ulaşabilecekleri ifade edildi.