Doktora Programları Kayıtları Başladı

Doktora Programları Kayıtları Başladı

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampus 2012 bahar dönemi doktora programları için kayıt dönemi başladı.

Avrupa Birliği yükseköğretimi denetleme kurumlarından Eduniversal tarafından en iyi işletme eğitimi veren dünyanın ilk 1000 üniversitesi arasında gösterilen ve İşletme eğitiminde AB standartlarında ortak müfredatı sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Avrupa Birliği İşletme Eğitim Birliği (ECBE) toplantısına tam üye olarak kabul edilen Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 2012 bahar dönemi için 9 doktora programına yönelik öğrenci adaylarının ön başvurularının kabul edilmeye başlandığını açıkladı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada YÖDAK oanylı İşletme Yönetimi, Finans, Yönetim Bilişim Sistemleri, Turizm ve Konaklama İşletmeciliği, Eğitim Bilimleri, İletişim Yönetimi, Yapı Yönetimi ile Pazarlama bölümleri yanında YÖK tarafından KKTC üniversiteleri arasında ilk defa GAÜ bünyesinde denklik ve açılmasına onay verilen Kuzey Kıbrıs üniversitelerinde ilk ve tek olan Yeni Türk Dili bölümü doktora programlarının aday öğrenci başvuruları için kayıt döneminin başladığı ifade edildi. Doktora programlarına yoğun başvuru olduğunun altının çizildiği açıklamada doktora programlarına sınırlı sayıda öğrenci kabul edileceği kaydedildi.
“Eğitim Dünyası, Eğitimci Gelişimi ve Yeterliliğine Önemli Katkı Sağlamakta”

Ayrıca yapılan açıklamada GAÜ Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı bünyesinde doktora eğitimi vermeye başlayan YÖK onaylı Yeni Türk Dili doktora programının Türk üniversiteleri arasında sayılı üniversitelerde uygulanan bir program olduğuna dikkat çekilirken Yeni Türk Dili doktora programının ilk ve ortaöğretim eğitim kadrolarının gelişimine önemli katkılar yaptığı vurgulandı.

Türk Üniversiteleri arasında ve akademik çevrelerde prestij ile fakülte ve yükseköğretimin yetkinliğinin göstergesi olarak kabul edilen Yeni Türk Dili doktora programının onay alması ve eğitime başlamasının KKTC üniversitelerinde görev yapan bilim insanlarının bu alanda yetiştirilmeleri açısından önemine dikkat çekildi. Eğitim dünyası, eğitimci gelişimi ve yeterliliği açısında kadroların bilgilerini ve yeni öğretim metodlarını öğrenmeleri açısından Yeni Türk Dili doktora programının öneminin vurgulandığı açıklamada GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü akademik programları,yeni bölümler ve başvuru şartları ile birlikte yükseklisans ve doktora programları ile ilgili detaylı bilginin www.gau.edu.tr web adresinden alınabileceğinin altı çizildi.