Milli Arşiv’den GAÜ’ye Teşekkür Plaketi

Haberler

GAÜ'DEN

Milli Arşiv’den GAÜ’ye Teşekkür Plaketi

KKTC Cumhurbaşkanlığı Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi Müdürlüğü tarafından Girne Amerikan Üniversitesi’ne sosyal sorumluluk dersi kapsamında üniversite öğrencilerinin Milli Arşiv bünyesinde tamamladığı çalışmalardan dolayı teşekkür belgesi ve plaketi verildi.

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde eğitim müfredatında verilen Toplumsal Sorumluluk dersi kapsamında öğretim görevlisi Didem Eskimez koordinatörlüğünde tamamlanan çalışmalarda öğrenciler, araştırmacı ve bilim insanlarının bilgiye kolay ulaşmasını ve bilgi, belge ile dökümanların korunmasını sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalara imza attı.

Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi Müdürlüğünde düzenlenen törende öğretim görevlisi Didem Eskimez ve öğrencilere teşekkür plaketi ile teşekkür belgeleri Daire Müdürü Gökhan Şengör tarafından verildi.
“Dijital Ortama Alınan Belgelerin Kopyaları GAÜ Kütüphanesine Bağışlanacak”

Daire Müdürü Gökhan Şengör törende yaptığı konuşmada Girne Amerikan Üniversitesi ve öğrencilerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, Milli Arşiv görevlileri ile birlikte sürdürülen çalışmalarda elden geçirilen, dijital ortama büyük bir titizlikle geçirilen belge ve dökümanların kopyalarının araştırmacıların ve bilim insanları yanında öğrencilerin kullanımı için GAÜ Kütüphanesine bağışlanacağını ifade etti.
“Eğitim Fakültesi Dekanlığı Teşekkür Belgesi Sundu”

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Saadettin Yıldız’ın teşekkür mektubunu ileten ve GAÜ adına teşekkür plaketini alan öğretim görevlisi Didem Eskimez ise törende yaptığı konuşmada Girne Amerikan Üniversitesi bilim insanları ve öğrencilerinin sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğini ifade etti. Milli Arşiv bünyesinde tamamlanan çalışmalar ile çok önemli belge, doküman ve fotoğrafların gün ışığına çıkarıldığını belirten Eskimez, kamuoyu ile ilk kez paylaşılan ve merhum Rauf Denktaş’ın anısına atfedilen “Mili Mücadelenin Bilinmeyen Yüzleri” konulu fotoğraf sergisinin Toplumsal Sorumluluk dersi kapsamında yürütülen çalışmaların bir diğer somut ve önemli sonucu olduğunu vurguladı.

GAÜ öğrencileri Ayşe Koçak, Hande Nur Dalgıç, Merve Ünaldı, Shyukran Özçelikli ve Tolga Zaroğlu’nun ortaya koyduğu çalışmaların öğrenci gelişimine önemli katkılar yaptığına işaret eden Eskimez, sosyal sorumluluk dersi kapsamında yürütülen çalışmaların toplumsal fayda yanında öğrencilerin mezuniyet sonrasındaki kariyerleri için de önemli olduğunun altını çizerek GAÜ’nün sosyal sorumluluk proje ve çalışmalarına toplumsal fayda adına devam edeceğini belirtti.