Milli Mücadele ve Şehitler Haftası GAÜ’de Anıldı

Haberler

GAÜ'DEN

Milli Mücadele ve Şehitler Haftası GAÜ’de Anıldı

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de Milli Mücadele ve Şehitler haftası düzenlenen etkinlikler ile anıldı.

GAÜ Tarih Kulübü ve Türkoloji Kulübünün katkıları ile gerçekleşen “Kanlı Noel” konulu anma töreni ile başlayan etkinlikler öğrencilerin düzenlediği şiir dinletisi ve “Kanlı Noel” konulu Homeland belgesel filmi ile devam etti. Törende dinleyici olarak GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım ÖNER, konuşmacı olarakta GAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Saadettin Yıldız ve GAÜ Öğretim görevlisi Demiray DOĞASAL katıldı.

GAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Saadettin Yıldız, yaptığı konuşmada Kanlı Noel hakkında öğrencilere bilgi vererek, Şehitler Haftasının 47.yıldönümünde şehitleri saygı ve şükranla andığını belirtti. Demiray Doğasal, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Tarih ve Türkoloji Kulübü öğrenci ve hocalarına teşekkür etti. Kayıp Otobüs olayındaki yaşananlardan bahseden Doğasal, Mücadele ve Şehitler haftasını anma töreninin amacının da gençliği ve yeni nesilleri bilgilendirmek olduğuna değindi.

Gün sonunda Tarih kulübü GAÜ öğrencileri Lefkoşa’daki Barbarlık müzesine ziyarette bulundu.