Sivil Havacılıkta Kaliteli Eğitim Fark ve Farkındalık Yaratır

Haberler

GAÜ'DEN

Sivil Havacılıkta Kaliteli Eğitim Fark ve Farkındalık Yaratır

Girne Amerikan Üniversitesi Havacılık Yönetimi bölümü tarafından “Sivil Havacılık” konulu konferans düzenlendi.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre salonun gerçekleşen Sivil Havacılık konulu seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterirken Atlantic Flight Academy Kalite Uzmanı Oytun Bilgen konuşmacı olarak katıldı. Konferans sonunda GAÜ Havacılık Yönetimi bölüm başkanı Lisani Kozal tarafından Atlantic Flight Academy Kalite Uzmanı Oytun Bilgen’e teşekkür plaketi takdim edildi.
“Havacılık Sektörü Meslek Dalları Yükselen Meslekler”

GAÜ Havacılık Yönetimi bölüm başkanı Lisani Kozal konferans’ta yaptığı konuşmada havacılık sektörü ile ilgili meslek dallarının yükselen meslekler olduğuna dikkat çekti. Belirli mesleklerin profesyonelliklerinin öne çıktığını ifade eden Lisani Kozal, pilotluk ve havacılık ile ilgili diğer mesleki dalların profesyonelliğin en yüksek olduğu meslek dallarından birisi olduğunu ifade ederek havacılık eğitiminin sıfır hata ile tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde gerek Havacılık Yönetimi bölümü gerekse Havacılık Kulubü bünyesinde öğrenci gelişimini en üst düzeye taşıma amacıyla çeşitli çalışmaların yapıldığını belirten Lisani Kozal, uçuş emniyeti ve diğer bütün eğitimlerin uluslararası kurallar göz önüne alınarak düzenlendiğine dikkat çekerek uygulanan eğitimin mükemmelliğe yakın bir eğitim olduğu ve öğrencilere düzenlenen etkinliklerle mükemmelliyetçi bakış açısını ve düşünce yapısının genel kurallar ışığında aktarıldığını söyledi.

Atlantic Flight Academy’nin Türkiye’de sivil havacılık ve pilotaj eğitiminde önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Lisani Kozal, öğrenci gelişimini en üst düzeye taşıma amacıyla düzenlenen konferansın Girne Amerikan Üniversitesi ile Atlantic Flight Academy işbirliği ile düzenlendiğini belirtti.

GAÜ Havacılık Yönetimi öğrencilerinin teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini de belirten Lisani Kozal, 2030 yılına kadar olan airbus ve boeing projeksiyon ve uzay çalışmalarının havacılık sektörünün ve ona bağlı olan meslek dallarının öne çıkmasına neden olduğunu ifade etti.
“Sivil Havacılıkta Kaliteli Eğitim Fark ve Farkındalık Yaratır”

Atlantic Flight Academy çalışmaları ve etkinlikleri ile ilgili bilgi veren kalite uzmanı Oytun Bilgen , Girne Amerikan Üniversitesi Havacılık Yönetimi öğrencilerin yoğun ilgisinin profosyonellikte öenmli olduğuna dikkat çekerek sivil havacılıkta kaliteli eğitimin fark ve farkındalık yarattığını ifade etti.

Türkiye ve diğer ülkelerden sivil havacılık meslek dalları ile ilgili öenmli bir talebin olduğuna işaret eden Oytun Bilgen, son yıllarda kadın adayların pilotluk mesleğine ilgisinin arttığını belirtti. Sivil Havacılığın sadece pilotluk olarak düşünülmemesi gerektiğini ifade eden Oytun Bilgen, gelişen sektör ve gelişen teknolojinin sivil havacılıkta mükemmel eğitimle mezun olmuş insan gücüne ihtiyaç duyduğunun altını çizdi. Havacılık Sektörünün günden güne geliştiğinide sözlerine ekleyen Oytun Bilgen, teorik eğitimler yanında pratik eğitimlerin öğrenci gelişiminde önemine dikkat çekti.