GAÜ’den Ziyamet Ve Dipkarpaz İlkokulu İçin Yardım Kampanyası

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Ziyamet Ve Dipkarpaz İlkokulu İçin Yardım Kampanyası

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde verilen Toplumsal Sorumluluk dersi kapsamında Girne Amerikan Üniversitesi bilim insanları ve öğrencileri sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor.

GAÜ Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Zeki Akçam koordinatörlüğünde GAÜ Eğitim Fakültesi Türkçe bölümü öğrencileri Girne şehir merkezinde yardıma muhtaç aileler ile Ziyamet ve Dipkarpaz İlkokulu için çeşitli yardımlar topladılar.

GAÜ Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Zeki Akçam sürdürülen çalışmalar ile ilgili GAÜ TV Aktüel Haber programına önemli açıklamalar yaparak Toplumsal Sorumluluk dersi kapsamında sürdürülen çalışmaların kamusal ve toplumsal fayda misyonu ile devam ettiğini belirtti.

Toplum ve kamu yararına üreterek, eğitimin amacının bilgiyi sosyal çevreye taşımak olduğunu belirten Akçam, Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe bölümü öğrencilerinin projeye dahil olarak yeni yıl öncesi yardıma muhtaç ailelere destek olmak ve Ziyamet ile Dipkarpaz İlkokullarının ihtiyaçlarını gidermek için yardım topladıklarını ifade etti.

Bir Çocuk Öğrenir Bir Toplum Değişir prensibinden hareketle Karpaz bölgesi ilkokullarının ihtiyaçlarını gidermek ve eğitime destek olmak amacıyla Girne Amerikan Üniversitesi’nin bölge okullarına araç, gereç, bilgisayar yardımı yanında okulların fiziksel onarımlarına da resmi makamlarla işbirliği halinde önemli katkılar yaptığına dikkat çeken Akçam, Girne halkının toplumsal sorumluluk dersi kapsamındaki projelerin en büyük destekçisi olduğunu vurguladı. Toplumsal Sorumluluk dersi kapsamında Girne Amerikan Üniversitesi tarafından yürütülen projelerin aynı zamanda kent insanı, kent ve üniversite bütünleşmesinin model alınacak bir örneğini sergilediğine de dikkat çeken Akçam, kamusal ve toplumsal fayda adına Girne Amerikan Üniversitesi’nin projlerine ve işbirliklerine devam edeceğinin altını çizdi.