GAÜ Uzay Kampı Sona Erdi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Uzay Kampı Sona Erdi

Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretim Öncesi Eğitim Kurumları Konsorsiyumu Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Girne Amerikan İlkokulu öğrencilerinin katıldığı uzay kampı sona erdi.

Gençleri bilim, matematik ve teknoloji alanında kariyer yapmaları için motive etme amacıyla bir uzay ve bilim merkezi olarak Türkiye’de kurulan Uzay Kampı Türkiye,. uzayla ilgili interaktif simülasyonların kullanıldığı dinamik ve eğlenceli bir ortamda; iletişim, takım çalışması ve liderlik alanlarında hem çocuklara hem de yetişkinlere eğitim vermekte.

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretim Öncesi Eğitim Kurumları Konsorsiyumu Okullar Grubundan yapılan açıklamada teorik bilgiler yanında bilim, teknoloji ve matematik alanında öğrenci gelişiminin düzenlenen bilim gezileri ile geliştirilmesinin amaçlandığı ifade edilerek uzay kampı boyunca GAÜ öğrencilerinin teorik bilgiler ışığında uzay ve teknoloji konusunda önemli eğitim programları ve atölye çalışmalarına katıldıkları belirtildi.

Uzay Kampı Türkiye’nin 50’nin üzerinde ülkeden ziyaretçi olan küresel bir eğitim merkezi olduğunun da ifade edildiği açıklamada gezegenler, dünya, uzay, uzay teknolojisi, liderlik ana konularında GAÜ öğrencilerinin farklı eğitim programlarına katıldıkları belirtilerek Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretim Öncesi Eğitim Kurumları Konsorsiyumu Okullar Grubu’nun eğitim misyonunun bireysel gelişim ve dil gelişimi yanında teorik ve pratik eğitimler ile küresel dünyaya yön verecek bireyleri yetiştirmek olduğu vurgulandı.