Yeteneğinle Bizimlesin

Haberler

GAÜ'DEN

Yeteneğinle Bizimlesin

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sahne Sanatları Fakültesi bünyesinde profesyonel dans eğitimi veren Dans Akademisi özel yetenek sınavı ile öğrenci alacak.

GAÜ’den yapılan açıklamada “Özelsen, Tasarlayabiliyorsan, Yarını Tanımlayabiliyorsan Yeteneğinle Bizimlesin” sloganı ile öğrencilerini bekleyen Dans Akademisi, Spor Akademisi ve İç Mimarlık bölümlerine yetenek sınavı ile öğrenci alınacağı açıklandı.
“İlk Sınav Dans Akademisinde”

“Şimdi Dans Zamanı” sloganı ile öğrencilerini bekleyen GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi Dans Akademisi , 2 yıl sonunda profesyonel dansçıları, 4 yıllık eğitim sonunda ise profesyonel dans eğitmenleri yetiştirmek için 2.5 milyon euro’ya inşaatı geçtiğimiz akademik yıl içerisinde tamamlanan modern fakülte binasının kapılarını genç yeteneklere açıyor.

3000m2’lik alan içerisinde 1000m2’lik kapalı dans stüdyoları, her mevsime uygun ileri teknoloji iklimlendirme sistemleri, özel taban kaplamaları yanında multi-vizyon görsel ve işitsel teknolojik altyapısı ile Kıbrıs’ta tek olan GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi Dans Akademisi “Şimdi Dans Zamanı” sloganı ile özel yetenek sınavı ile kabul edilecek profesyonel dansçı adaylarını bekliyor.

GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi Dans Akademisi kadrosunda dünyaca ünlü Türk ve Rus sanatçılar ile akademisyenler bulunmakta. Türkiye Dans Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Fonksiyonel Dans Kuramı yaratıcısı Galip Emre, Oleg Manukovich, Liliya Biroğul, Alexandra Simakova ile Suzan Erkan gibi isimlerin yanında Rusya ve Avrupa’da çeşitli opera ve bale gösterilerinde başrol oynamış sanatçılar da GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi Dans Akademisi öğrencilerine eğitim verecek
“İlk Sen Katıl %50 Burs Kazan”

GAÜ’den özel yetenek sınavı ile ilgili yapılan açıklamada kişisel – solo performans, koreografi ve algılama yeteneği ile mülakattan oluşacak Dans Akademisi Özel Yetenek Sınavı 8 temmuz 2010, Perşembe günü saat 10.00’da GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampus Sahne sanatları Fakültesinde düzenleneceği belirtildi.

GAÜ Dans Akademisi Özel Yetenek Sınavına ilk başvuru yapan adayların %50 burs kazanma şansının olduğunun da ifade edildiği açıklamada sınav başvuru ve katılım koşulları ile ilgili detaylı bilgininin 650 20 00 no’lu telefondan veya gau@gau.edu.tr elektronik posta adresine mesaj göndererek alınabileceği belirtildi.

GAÜ Dans Akademisi Özel Yetenek Sınav sonuçlarının aynı gün saat 17.00’de açıklanacağının da belirtildiği açıklamada sınava katılacak profesyonel dansçı adaylarının koreografi ve algılama yeteneği sınavı için bütün vücut ve eklemleri saracak ya da açıkta bırakacak tayt ve body t-shirt giymeleri gerektiğinin altı çizildi.