GAÜ Öğrencisi Dünya Birincisi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Öğrencisi Dünya Birincisi

Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretim Öncesi Eğitim Kurumları Konsorsiyumu Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Girne Amerikan Koleji 9.ncu sınıf öğrencisi Şerife Hikmet 80 ülkeden öğrenci arasından Edexcel uluslararası bilim sınavı Türkçe IGCSE sınavında en yüksek puanı alarak dünya birincisi oldu.

Konuyla ilgili Girne Amerikan Koleji’nden yapılan açıklamada GAC öğrencilerinin uluslararası sınavlarda önemli sonuçlar aldığı belirtilerek Edexcel tarafından Girne Amerikan Kolejinin sınav merkezi olarak kabul edildiği ifade edildi. Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretim Öncesi Eğitim Kurumları Konsorsiyumu Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren kurumların Avrupa Birliği (AB) eğitim kalite ödülü ECIS’e sahip tek okul olduğunun vurgulandığı açıklamada eğitimde mükemmelliyeti yakalama misyonu ve uluslararası ödülleri ile GAÜ Yükseköğretim öncesi kurumlarının eğitimde otorite olduğunun altı çizildi.
“Yükseköğretime Yurt Dışında Devam Etmek İstiyorum”

GAÜ TV Aktüel Haber Programında konuyla ilgili açıklamlar yapan Şerife Hikmet yükseköğretimine yurtdışında devam etmek istediğinin belirterek Tıp, Mühendislik veya Mimarlık alanında eğitim almak istediğini ifade etti. Başarısında ailesinin desteği ve ilgisinin yanında GAÜ’nün eğitim misyonu ve uluslararası uzman akademik kadrosu ile eğitim felsefesinin önemli bir rolü olduğunun altını çizen Şerife Hikmet, uluslarası yerleşkeleri İngiltere, Singapur ve ABD kampüsleri ile GAÜ’nün öğrencilerine yurtdışında eğitim fırsatı sunduğuna vurgu yaparak “ bana en büyük desteği veren ailem ve öğretmenlerime başarımdaki rollerinden dolayı teşekkür ediyorum. Okulöncesinden itibaren GAÜ bünyesinde eğitim almaktan ayrıca mutluyum. İngilizce sınavında da başarılı olamyı hedefleyip eğitimime yurtdışında devam etmek istiyorum” dedi.
“Ödülünü Limasol’da Düzenlenecek Törenle Alacak”

Edexcel sınav merkezi tarafından düzenlenen IGCSE sınavlarında 80 ülkeden öğrenci arasından Türkçe IGCSE sınavında aldığı puanla dünya birincisi olan Girne Amerikan Koleji 9'uncu sınıf öğrencisi Şerife Hikmet’e ödülü 19 Aralık 2011 tarihinde Limasol'da düzenlenecek törende verilecek. Edexcel tarafından düzenlenen ödül törenine Şerife Hikmet’in ailesi, öğretmeni ve GAÜ Kolej Müdürü Aysu Balkanlar katılırken başarılı öğrenciye ödülü Edexcel yetkilileri tarafından verilecek.