GAÜ Sosyal Sorumluluk Projelerine Devam Ediyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Sosyal Sorumluluk Projelerine Devam Ediyor

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde verilen Toplumsal Sorumluluk dersi kapsamında Girne Amerikan Üniversitesi bilim insanları ve öğrencileri sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor.

GAÜ Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Didem Eskimez koordinatörlüğünde GAÜ öğrencileri araştırmacı ve bilim insanlarının bilgiye kolay ulaşmasını ve bilgi ile dökümanların korunmasını sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalara Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi bünyesinde imza atıyor.
“Kültürel Mirasa Sahip Çıkıp Tarihe İmza Atarak Gelecek Kuşaklara Ulaşmasını Sağlıyoruz”

GAÜ Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Didem Eskimez sürdürülen çalışmalar ile ilgili GAÜ TV Aktüel Haber programına önemli açıklamalar yaparak Toplumsal Sorumluluk dersi kapsamında sürdürülen çalışmaların toplumsal fayda misyonu ile devam ettiğini belirtti.

Toplum ve kamu yararına üretmek ve bilgiyi kamu yararına koruma amacıyla Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi çalışmalarına Girne Amerikan Üniversitesi olarak katkı koyduklarını belirten Didem Eskimez, ders kapsamında Huzurevi, Kütüphane, Çocuk Yurdu, İlkokul gibi çeşitli merkezlerde çalışmaların yapıldığını hatırlatarak GAÜ’nün Toplumsal Sorumluluk dersini tüm akademik birimlerde müfredata koymasının toplumsal fayda ve toplumsal faydayı koruyan bireylerin yetişmesinde önemine dikkat çekti.

Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi bünyesinde tarihe tanıklık eden yüzlerce yazılı ve görsel belgenin Arşiv yetkililerinin himayesinde büyük bir titizlikle dijital ortama aktarılmasına Girne Amerikan Üniversitesi öğrencilerinini Toplumsal Sorumluluk dersi kapsamında katkı koyduğunun altını çizen Didem Eskimez, GAÜ’nün yetkililer ile birlikte Kıbrıs Türk toplumunun kültürel mirasına sahip çıkarak tarihe imza attığına vurgu yaparak bilimsel çalışmalar ve doğru tarih yazımında kültürel miras ve tarihin gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine işaret etti.

Eski belge ve fotoğrafların dijital ortama aktarılma süreci sonrasında Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs bünyesinde düzenlenecek sergi ile arşiv bünyesindeki yazılı ve görsel belgelerin kamuoyu ve araştırmacılar ile paylaşılacağını da ifade eden Didem Eskimez sözlerine şöyle devam etti;

“Öğrencilerimiz kamusal fayda adına üretmekten çok mutlu ve heyecanlı. Teorik bilgiler yanında pratik uygulamalarla gerek öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak gerekse kamusal faydayı kişiliklerinin temeline yerleştirecek bireyleri topluma kazandırmak amacı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sergi düşüncesi projede yer alan öğrencilerden gelmesi ise ayrıca önemli ve anlamlı. Kıbrıs Türk toplumu ve bilimsel araştırmalar için değeri ölçülemeyecek kültürel miras ve hazinenin dijital ortama aktarılması ile tarihe imza atıyoruz. Kültürel miras ve hazinenin gelecek kuşaklara bilimsel ve doğru olarak aktarılması ve ulaştırılması noktasında topluma Kıbrıs Türk toplumuna hizmet etmekten Girne Amerikan Üniversitesi olarak mutluyuz. Toplumsal fayda adına ilgili kurum ve Sivil Toplum Örgütleri ile her türlü projeye imza atma noktasında gönüllülüğümüz ve duyarlılığımız devam edecek.”