GAÜ’den Yakın Asya Yükseköğretimine Yön Verecek Anlaşma

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Yakın Asya Yükseköğretimine Yön Verecek Anlaşma

Girne Amerikan Üniversitesi Yakın Asya ve Pakista’nın önde gelen önemli üniversitelerinden Central Punjab Ünıversitesi ile lisans, yükseklisans ve doktora eğitiminde akademik işbirliği anlaşması imzaladı.

Akademik İşbirliği anlaşması öncesi GAÜ Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Sadık Ülker ve Doç. Dr. Tülin Bodamyalı, öğretim görevlileri Prof. Dr.Tayfun Turgay, Doç. Dr. Serdar Saydam, Yrd.Doç.Dr. Osman Altay ve Öğrenci Hizmetleri Direktörü Celal Sakka’dan oluşan GAÜ Akademik İşbirliği Komitesinde üniversite, bölümler, akademik programlar, uluslararası kampüslar İngiltere, Singapur ve ABD yerleşkeleri ve eğitim programları ile ilgili detaylı bilgi alan konuk heyet adına bir açıklama yapan Central Punjab Ünıversitesi Rektör Yardımcısı ve İşletme Fakültesi Dekanı Dr. Khalil Mohammed, gorusmelerin ortadoğu ve yakın asya yükseköğretimine yön vererek özelde Pakistan genelde Ortadoğulu öğrencilerin yükseköğretimine ve gelişimine önemli katkılar yapacağını vurguladı.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Başkanlık Ofisinde düzenlenen törenle imzalanan akademik işbirliği anlaşmasına GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi ile Central Punjab. Rektör Yardımcısı ve İşletme Fakültesi Dekanı Dr. Khalil Mommed imza koydu. Anlaşma sonrası GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi ile GAÜ mezunu ve Central Punjab Universitesi Uluslarası Tanıtım Dırektoru Rasheed Khaled konuyla ilgili GAÜ TV’ye önemli açıklamalarda bulundu.

Yakın asya ve Pakistan’ın önde gelen üniversitelerinden Central Punjab Üniversitesi’nin Pakistan’da 4 kampüsü ve 200’e yakın özel okulunun bulunduğunu ifade eden Asım Vehbi, lisans, yükseklisan ve doktora akademik programlarında öğrenci, öğretim görevlisi değişimi yanında ortak müfredat ile ortak bilimsel projelerin gerçekleştirilmesini öngören anlaşma ile GAÜ akademik programlarının Yakın Asya ve Pakistan yükseköğretimine önemli katkılar yapacağını vurguladı. Pakistanlı öğrenciler ve Central Punjab Üniversitesi öğrencilerine GAÜ Uluslararası Kampüslerinde küresel eğitim fırsatı sunan anlaşma ile GAÜ öğrencilerinin de dönemsel eğitimlerini Pakistan’da sürdürebileceklerinin altını çizen Vehbi, anlaşmanın Kuzey Kıbrıs yükseköğretimine önemli katkılar yapacağını vurguladı.

Central Punjab Unıversıtesı ile öğrenci değişim programını da sağlayacak anlaşma ile 20 Central Punjab öğrencisinin doktora egıtım almak ıcın GAÜ kampüslerine eğitimlerine devam edeceğini açıklayan Central Punjab Universitesi Uluslarası Tanıtım Dırektoru Rasheed Khaled, Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi ve yapıları ile ilgili önemli bilgiler elde ettiklerinin belirterek, özellikle GAÜ’nün uluslararası kampüsleri ve akademik programlarını yakından takip ettiklerinin altını çizdi.