Prof. Dr. Dr. Ünvanı Olan Selçuk Demirbulak GAÜ'de

Haberler

GAÜ'DEN

Prof. Dr. Dr. Ünvanı Olan Selçuk Demirbulak GAÜ'de

Girne Amerkan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Dr. Selçuk Demirbulak atandı.

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada Hukuk bilimi ve Avrupa Birliği hukuk sistemi üzerine önemli bilimsel çalışmalar ve yayınları bulunan Prof. Dr Dr. Selçuk Demirbulak’ın Kamu Maliyesi ve Avrupa Birliği üzerine iki farklı doktorası bulunduğu belirtilerek GAÜ Hukuk fakültesi bünyesinde Türkçe hukuk lisans bölümü ile ilgili çalışmaların sona erdiği ve Türkçe hukuk bölümünün önümüzdeki dönem YÖK kanalı ile öğrenci almaya başlayacağı beliritildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada Siyasal Bilgiler programından mezun olarak yükseklisans eğitimini hukuk ve ekonomi alanında Fransa Strasbourg Üniversitesinde tamamlayan Prof. Dr. Dr. Demirbulak’ın ilk doktora eğitimini Kamu Maliyesi alanında ikinci doktora eğitimini ise Avrupa Birliği alanında tamamlayarak Prof. Dr.Dr. akademik ünvanını taşıyan ender biliminsanları ve hukukçulardan olduğu vurgulandı. 2001 yılında ikinci lisans eğitimi olarak Hukuk fakültesini bitiren Prof. Dr Dr. Demirbulak’ın Küçük esnaf ve Sanatkarın Vergilendirilmesi, 21. Y.y. Eşiğinde Türkiye’de Medya Ekonomisi, Avrupa Topluluğu ve Avrupa Birliğinin Ekonomik Temelleri’nin Mali Hukuki Yansımaları, Türkiye Avrupa Birliği Hukukunda Temel Özgürlükler, Avrupa Birliği Hukuku ve Temel Haklarımız, Avrupa Birliği Hukuku ve Ekonomi Politikası ve Müzakereler konu başlıkları ile yayınlanmış bilimsel yayınları bilim literatüründe yer almakta.

Ayrıca yapılan açıklamada Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Bilim Kurulu Üyeliği ve Mülkiyeliler Birliği Bilim Kurulu üyeliği bulunan Prof. Dr.Dr. Selçuk Demirbulak GAÜ ile Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğü arasında yaşanan sorunun çözümü için üniversite bünyesinde oluşturulan ve KK’C'nin önde gelen hukukçularından oluşan Hukuk Komitesinde de görev aldığı vurgulandı.