Turizm Eğitiminde Dünya Devi AH&LA KKTC’de

Haberler

GAÜ'DEN

Turizm Eğitiminde Dünya Devi AH&LA KKTC’de

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından Konaklama ve Ağırlama Endüstrisi’ndeki küresel nabzı tutup, değişen sektörel ihtiyaçlar doğrultusunda programlar oluşturma hedefiyle hayata geçirilen GAÜ Uluslararası Turizm Eğitim Birliği (GAU-INTEB) ülke turizmi için önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Dünya Konaklama ve Turizm Eğitim Birliği (AMFORHT) ile GAÜ Uluslararası Turizm Eğitim Birliği (GAU-INTEB) tarafından KKTC’de ilk kez düzenlenen ve ülke tanıtımı ve turizmine önemli katkılar yapan 2011 Dünya Turizm Forum’unun ardından GAU-INTEB yeni bir başarıya daha imza attı.
“Turizm Sektörüne Uzman Yetiştiren Dünya Markası KKTC’de”

Turizm sektöründe en saygın sertifika programı olan AH&LA’yı (American Hotel & Lodging Association) bünyesine katan GAU-INTEB, AH&LA’nın Kuzey Kıbrıs’taki tek yasal yetkilisi oldu.

1952 yılında, turizm sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek üzere Michigan State Üniversitesi’nin kampüsünde kar amacı gütmeyen bir vakıf olarak kurulmuş, turizm, otelcilik ve konaklama eğitimi alanında dünyanın en yetkin kuruluşlarından biri olan AH&LA eğitim ve sertifika programları GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs bünyesinde başlıyor.
“Küresel Rekabette Uzmanlık ve Bilgiyi Güncelleme Önemli”

GAU-INTEB Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel ile Başkan Yardımcı Emete Toros ülke turizmi ve turizm sektörüne her alanda uzman yetiştirecek modüler olarak hazırlanmış olan AH&LA sertifika programları ile ilgili yaptıkları açıklamada Turizm Yönetimi ve Yiyecek & İçecek Yönetimi diplomalarının yanı sıra Mesleki Uzmanlık Sertifası almak isteyenler için de Odalar Kısım Yönetimi, Yiyecek ve İçecek Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Uluslararası Turizm İşletmesi Yönetimi, Satış ve Pazarlama Yönetimi ile Kulüp ve Mekan Yönetimi alanlarında geniş bir yelpazede GAU-INTEB bünyesinde eğitim programlarının başlayacağını belirterek turizm sektörüne eğitim hizmeti veren dünya markası AH&LA sertfika programlarının hizmet sektörü ve küresel rekabette uzmanlaşma ile bilgiyi güncelleme de önemine dikkat çektiler.

Ayrıca her bir modülün yedi haftalık süre içerisinde tamamlanacağını belirten GAU-INTEB yetkilileri, AH&LA diploma programlarının 12 modülden, Mesleki Uzmanlık Sertifikalarının ise 5 modülden oluştuğunu vurgulayarak detaylı bilgiye www.gauinteb.eu web adresinden ulaşılabileceğinin altını çizdiler.