GAÜ Bilim Kadrosu Vakıflar İdaresine İyi Niyet Mektubu Sunacak

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Bilim Kadrosu Vakıflar İdaresine İyi Niyet Mektubu Sunacak

Girne Amerikan Üniversitesi Bilim Kadrosunu temsilen 100’e yakın bilim insanı Vakıflar İdaresine iyi niyet mektubu sunmak üzere Lefkoşa’da yürüyüş düzenliyor.

Girne Kapısından başlayıp Vakıflar İdaresi önünde sona erecek yürüyüş 22 Kasım 2011, Salı günü saat 10.30’da Kuğulu Park önünden başlayacak. Yürüyüş sonunda Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner tarafından GAÜ Çevre ve Bilim İyi Niyet Mektubu okunarak Vakıflar İdaresi Müdürlüğüne teslim edilecek.

Konuyla ilgili GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner imzası ile yapılan açıklamada çevre ve tarım amaçlı üniversite’nin kullanımında olan arazi ile ilgili Vakıflar İdaresi Müdürlüğü tarafından kamu amaçlı ve çevre projelerinin reddedilip yatırım projelerinin değerlendirildiği sürecin devam ettiği hatılatılarak Kıbrıs’ın ilk üniversitesi GAÜ’nün özelde Girne genelde KKTC’nin ekonomik ve kültürel gelişimine önemli katkılar yaptığı ifade edildi.

Bilim Adası olma vizyonu ile KKTC hükümeti tarafından üniversitelerin gelişiminin devlet politikası olarak benimsenmesinin yükseköğretimin gelişimi açısından önemli bir adım olduğuna işaret edilen açıklamada Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından da vakıf üniversitelerinin gelişiminin desteklendiği ifade edilerek Vakıflar İdaresi yükseköğretimin gelişimi yönünde duyarlılık göstermeye davet etmek üzere yürüyüşün düzenleneceği ve iyi niyet mektubunun yetkililere sunulacağı belirtildi.
“GAÜ Bünyesinde Hukuk Komitesi Oluşturuldu”

Ayrıca yapılan açıklamada Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde konuyla ilgili çalışmalar yapmak üzere hukuk komitesi kurulduğu belirtildi. Yüksek Mahkeme eski Başkanı Taner Erginel , Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Demirbudak, öğretim görevlileri Doç. Dr. Tanju Yaşar ve Belkıs Şahinoğlu yanında avukatlar Can Yeşilada, Derviş Akter, Hasan Esendağlı, Hatice Aşık, ve Mustafa Şener’den oluşan hukuk komitesinin çalışmalarına başladığı ifade edildi.