Karmi’deki Mandıra Sorununa Yetkililer Duyarsız

Haberler

GAÜ'DEN

Karmi’deki Mandıra Sorununa Yetkililer Duyarsız

İnsan Sağlığını Ciddi Tehdit Eden Sonuçlar ve Çevre Kirliliği Yaratan Mandıra için Bölge Halkı Yetkilileri Göreve Çağırıyor

Kuzey Kıbrıs’ın doğası ve yeşili ile İngilizlerin yoğun olarak yaşadığı Karmi bölgesi yıllardır mahalle ve köy dışına çıkarılamayan mandıranın yarattığı sağlık ve çevre sorunları ile boğuşuyor.

Mandıra içerisinde bulunan hayvansal atıklar, kesim sonrası çevrede bırakılan organlar, çöp ve araba parçaları bölgenin doğal yapısını yok ederken ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor.

Hafta başından beri özellikle Girne bölgesinde etkili olan sağanaklarla birlikte özellikle İngilizlerin yoğun olarak yaşadıkları bölgede yıllardır çevre kirliliği yaratarak insan sağlığını tehlikeye atan mandıra akan yağmur suları ile birlikte yeni bir çevre kirliliğine neden oldu. Yağış nedeniyle mandıradan akan pis su ve hayvan dışkıları bölgede bulunan villara ve Girne Amerikan Üniversitesi erkek öğrenci yurdu na akarken bölge halkı yıllardır devam eden soruna yetkililerin duyarsız kalmasına tepkili.

Mandıranın yarattığı insan sağlığını tehdit eden çevre kirliliği sorununun belediyenin yetkilerini aşan bir konu olduğuna dikkat çeken bölge halkı yılllardan beridir devam eden soruna ve diğer çevre sorunlarına devlet ve ilgili kurumların çözüm bulmasını istiyor.
“Yıkıma İnat Yaşasın Hayat Etkinliği Doğa Katliamına Dikkat Çekecek”

Turizm başkenti Girne’nin sivil toplum örgütleri, spor kulupleri, çevre örgütleri ve çevre gönüllüsü Girne halkı ile Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) “Yıkıma İnat Yaşasın Hayat” sloganı ile düzenlenen çevre şöleninde çevre ve ağaç katliamına dur demeye hazırlanıyor.

Artan şehirleşme ve yapılaşmanın hızla devam ettiği Girne’de yeşilin ve yeşil alanların kaybılmasına dikkat çekmek ve çevre ile doğanın korunmasına ile ilgili sosyal sorumluluk ve duyarlılık yaratma amacıyla geniş katılımla düzenlenecek şölen 17 Kasım 2011 Perşembe günü saat 11.00’de GAÜ Çevre Bilimleri Araştırma Enstitüsü’nün çalışmalarını sürdürdüğü Girne Oğuz Veli Ortaokulu yanındaki yeşil alan içerisnde gerçekleşecek.

Yüzlerce yıllık zeytin ağaçları ve limon ağaçlarını içerisinde barındıran Girne’nin bakir kalmış ender yeşil alanlarından kalan zeytin ormanında gerçekleşecek şölene çevre gönüllüsü vatandaşlar yanında sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri , spor kulupleri de destek veriyor.