Turizm Sektörü İle Eğitimin Gücü Hayranlık Verici

Haberler

GAÜ'DEN

Turizm Sektörü İle Eğitimin Gücü Hayranlık Verici

Girne Amerikan Üniversitesi Uluslar arası Turizm Eğitim Birliği (GAU-INTEB) ile merkezi Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan ve 1969 yılından beri çalışmaları ve bilimsel üretimleri ile dünya turizmine önemli katkılar yapan Dünya Konaklama ve Turizm Birliği (AMFORTH)’nin düzenlediği 2011 Dünya Turizm Forumunu GAÜ TV’den Simge Özekler’e değerlendiren AMFORTH Başkanı Philippe François ve Genel Sekreter Martine Fery önemli açıklamalarda bulunarak Kuzey Kıbrıs’ta sona eren 2011 Dünya Turizm Forumunun AMFORHT’u daha ileriye taşıyacağını ve Kuzey Kıbrıs’ın turizm ve konaklama sektörü ile turizm eğitiminin gücünün hayranlık verici olduğunu vurguladılar.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsünde 11-13 Kasım 2011 tarihleri arasında gerçekleşen 2011 Dünya Turizm Forumu “Geleceğe Yönelik Sorumluluk ve Projelerin Paylaşımı” konulu atölye çalışması ile sona ermesinin ardından GAÜ TV Aktüel Haber programına konuk olan AMFORTH Başkanı Philippe François, AMFORTH Genel Sekreteri Martine Fery, GAU-INTEB Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel ve Başkan Yardımcısı Emete Toros forumun etkileri ve sonuçları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundular.
Philippe François : “Kuzey Kıbrıs’ta Gerçekleşen 2011 Dünya Turizm Forumu AMFORHT’u Daha İleriye Taşıyacak.”

11-13 Kasım 2011 tarihleri arasında GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsünde dünya ve Kuzey Kıbrıs turizmi ile ilgili çok önemli bilimsel bildirilerin sunulduğu ve çeşitli fikirlerin tartışıldığını belirten AMFORTH Başkanı Philippe François, Kuzey Kıbrıs’ta bu yıl gerçekleşen forumun turizm adına çok verimli geçtiğinin belirterek forumun sonuçlarının AMFORTH’u daha ileriye taşıyacağını ifade etti. Forumun bir diğer önemli sonucunun dünya ile Kuzey Kıbrıs arasında turizm ve kültür köprüsü kurması olduğuna işaret eden François, Kuzey Kıbrıs, ada turizmi ve turizm eğitimi veren üniverste ve kurumları yakından tanımanın mutluluk verici olduğunu belirterek ülkede bulundukları müddetçe kendileri ile yakından ilgilenen resmi makamlara, üniversite yetkililerine ve öğrencilere teşekkür etti.
Martine Fery : “Kuzey Kıbrıs’ın Turizm ve Konaklama Sektörü ile Turizm Eğitiminin Gücü Hayranlık Verici.”

Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde turizm eğitimi alan öğrencilerin doğru bir tercih yaptıklarını yakından gördüklerini belirten AMFORHT Genel Sekreteri Mrtine Fery, Kuzey Kıbrıs’ın turizm ve konaklama sektörü ile öğrencilere verilen turizm eğitminin gücünün hayranlık verici olduğunu vurguladı. Oteller ve çeşitli restorantlar ile Girne Amerikan Üniversitesi’nin alt yapısının gücünün turizmin gelişimine önemli katkılar yaptığına da dikkat çeken Fery, AMFORHT olarak Kuzey Kıbrıs turizmi ve ada’da verilen turizm eğitiminin dünya standartlarında olduğunun altını çizdi.
İsmet Esenyel : “Ülke Turizminin Dünyaya Açılımı Açısından Sonuçları Çok Önemli”

2011 Dünya Turizm Forumuna katılmak üzere Kuzey Kıbrıs’a gelen 23 farklı ülkeden 80’nin üzerinde turizm kanaat önderi ve bilim insanının ortak mesajının Akdeniz’in ortasında Kuzey Kıbrıs gibi mükemmel bir coğrafya’dan daha önce haberlerinin olmamasından duyulan üzüntünün aktarılması olduğuna işaret eden GAU-INTEB Başkanı Yrd.Doç. Dr. İsmet Esenyel, forumun ülke tanıtımı ve ülke turizmin dünyaya açılması noktasında önemli sonuçlar doğurduğunu vurguladı. Forum ile birlikte Avrupa ve dünyanın önemli turizm ülkeleri ile Kuzey Kıbrıs arasında önemli bir köprü kurulduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Esenyel, forumun bir diğer önemli sonucunun dünya turizm ve turizm eğitiminin önde gelen isimlerinin ülkeye gelmesi ve Kuzey kıbrıs’ı yakından tanımaları olduğunu kaydederek GAÜ’nün düzenlediği önemli uluslar arası organizasyonlar ile öğrencilerine farklı iş ve staj imkanları da sunmasının öğrenci gelişimini en üst düzeye taşıdığının altını çizdi.
Emete Toros: “Ülke ve Turizminin Dünyaya Tanıtılmasına Yönelik Uluslar arası Konferanslar Devam Edecek.”

GAU-INTEB Başkan Yardımcısı Emete Toros ise AMFORHT 2011 Dünya Turizm Forumunun Fransa Turizm Bakanlığı resmi internet sitesinde yer aldığını ve dünya resmi turizm etkinlikleri arasında gösterildiğini hatırlatarak forumun ülke tanıtımı ve turizminin kendisini dünyaya anlatması bakımından önemli sonuçlar elde ettiğinin altını çizdi. Ülke ve turizminin tanıtılması yanında turizm eğitiminin gelişimine yönelik uluslararası konferans ve forumların devam edeceğini de açıklayan Toros, forumun amacına ulaşmasında destek olan tüm kesimlere teşekkür etti.
“Jazz-Blues Kıbrıs Anonim Şarkıları Albümü Yoğun İlgi Gördü”

2011 Dünya Turizm Forumuna katılan konuk heyet ayrıca düzenlenen kültür gezileri ile Kuzey Kıbrıs’ın tarihi ve doğal güzelliklerini yakından tanıdılar. 2011 Dünya Turizm Forumu remaları mi afişi ve logosunda yer alan St. Hilarion Kalesi yanında Girne Kalesi ve Bellapais Manastırı ile Kuzey Kıbrıs’ın doğasına ve doğanın bakirliği ile zeytinliklerine hayran kalan konuk heyet, Kuzey Kıbrıs coğrafyasının ülke turizminin gelişimine çok önemli avantajlar sağladığını belirttiler. Foruma katılan konuk heyetlere dağıtılan çeşitli broşür ve kitapçık yanında Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve GAU-INTEB Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel tarafından jazz-blues tarzında yeniden düzenlenen Kıbrıs Türk kültürü ve folklorüne ait anonim şarkılarının yer aldığı albüm yoğun ilgi gördü.