Ulu Önder GAÜ’de Törenlerle Anıldı

Haberler

GAÜ'DEN

Ulu Önder GAÜ’de Törenlerle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Ataürk ölümünün 73.yılında Girne Amerikan Üniversitesi ve Okullar Grubu bünyesinde düzenlenen törenlerle anıldı.

GAÜ Okullar Grubu bünyesinde Girne ve Lefkoşa yerleşkelerinde eğitim veren üniversite öncesi kurumlarında gün dolayısıyla düzenlenen ikinci törende ise okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve kolej öğrencileri Atatürk büstüne çelenk koyarak seminer, şiir ve söyleşilerle ölümünün 73. yılında Ulu Önder Atatük’ü andılar.
Prof. Dr. Yıldırım ÖNER : “Atatürk’ün Değerleri Türk Toplumu İçin En Büyük Işık ve Güç Kaynağı.”

Girne Amerikan Üniversitesi Girne Kampüsü Rektörlük binası önünde Rektör yardımcıları, dekanlar ve bölüm başkanları ile birlikte öğrencileri katıldığı saygı duruşu, İstiklal marşının okunması ve bayrakların yarıya indirilmesi ile başlayan ilk törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Atatürk’ün yaşamı, değerleri, en güç koşullarda elde ettiği başarıları ve ilkelerinin sonsuza kadar değerini koruyacağını ifade ederek Atatürk’ün değerlerinin Türk toplumu için en büyük ışık ve güç kaynağı olduğunu vurguladı.

Yabancıların, Atatürk’e karşı savaşanların bile Atatürk’ün dehasına hayran olduğunu belirten Prof. Dr. Öner, onların ifadeleriyle Atatürk’ün birkaç asırda bir dünyaya gelebilecek bir lider olduğunun altını çizerek dünyanın diğer ucundaki farklı ülkelerde bugün heykeli bulunan Atatürk’ün bağımsızlıklarını kazanmak isteyen başka ulusların örnek aldığıı bir önder olduğunu kaydetti. 10 Kasım’ları nmatem ve yas tutma günleri olmadığına da işaret eden Prof. Dr. Öner, genç nesillerin üreterek aklın ve bilimin ışığında Atatürk’ün bıraktığı mirasa daha fazla sahip çıktı günler olduğunu belirtti. Yükseköğretim ve üniversitelerin görevlerinden birinini de demokratik laik cumhuriyet değerlerine sahip çıkan gençleri topluma kazandırmak olduğunu da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Öner, Atatürk’ün değerleri ile toplumlara yön verdiğini vurguladı.