Rum Yönetiminin Engelleme Çabaları Sonuç Vermedi

Haberler

GAÜ'DEN

Rum Yönetiminin Engelleme Çabaları Sonuç Vermedi

Dünyanın en prestijli turizm birliklerinden olan ve merkezi Fransa`nın başkenti Paris`de bulunan Dünya Konaklama ve Turizm Birliği’nin (AMFORHT) bu yıl KKTC’de gerçekleşecek Dünya Turizm Forumuna yönelik Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin engelleme girişimleri sonuç vermedi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada KKTC’de ilk kez düzenlenecek ülke tanıtımı ve ülke turizminin tanıtılması açısından büyük önem taşıyan Dünya Turizm Formuna katılacak İtalya, Portekiz, Fas ve İspanya’da bulunan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Elçilik ve Konsolosluklarının yoğun engelleme çabaları ve protestolarının olumlu sonuç vermediği ifade edilerek Dünya Konaklama ve Turizm Birliği’nin (AMFORHT) bu yıl KKTC’de düzenleyeceği 2011 Dünya Turizm Forumunun 11-13 Kasım 2011 tarihleri arasında Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsünde gerçekleşeceği belirtildi.
“Bilimin Evrenselliği Amabargoları Kırmaya Devam Ediyor”

Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Turizm Eğitim Birliği (GAU-INTEB) Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel konuyla ilgili yaptığı açıklamada dünya turizm ve turizm eğitimine yön veren 50’nin üzerinde bilim insanının KKTC’ye geleceği belirtilerek Rum tarafının engelleme yönündeki baskılarına bilimsel duruş ve sorumluluk yanında bilimin evrenselliğinin izin vermediğini vurguladı. Dünya turizmine yön veren 50’nin üzerinde kanaat önderinin katılacağı Dünya Turizm Forumunun ambargoları delerek ülke tanıtım ve ülke turizmine önemli katkılar yapacağına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Esenyel, GAÜ Girne Kampüsünde 3 gün sürecek forum kapsamında çeşitli konu başlıkları ile düzenlenecek oturumlarda Dünya Turizmine yön verecek bilimsel kararların alınacağını vurguladı.
“KKTC Resmi Makamları Destekliyor”

İtalya, Portekiz, Fas ve İspanya gibi dünyanın önde gelen turizm ülkeleri ve turizm eğitiminin önde gelen üniversitelerinin bulunduğu aday ülkeler arasından KKTC ve GAÜ’nün seçildiğini hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Esenyel, KKTC resmi makamlarının Dünya Turizm Formunun KKTC’de düzenlencek olmasını destekledikleri ifade ederek Rum tarafının baskılarına rağmen dünya turizmine yön veren kanaat önderlerinin KKTC’ye gelecek olmasının ülke tanıtımı ve turizminin tanıtılması açısından önemine dikkat çekti.
“Dünya Basını Yakından Takip Ediyor”

Turizm ve otelcilik eğitimi alanında yenilikçi, çağdaş ve turizm sektörünün ihtiyaçlarına en iyi şekilde hizmet edebilecek, donanımlı ve rekabetçi orta ve üst düzey eleman yetiştirmeyi hedefleyen ve bu amaçla GAU Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü ile küresel kampüslerinde Ağırlama Endüstrisi’nin en yeni programlarını hayata geçiren GAU-INTEB’in ev sahipliği yapacağı forumun dünya basını tarafından da yakından takip edildiğine işaret eden Yrd. Doç. Dr. Esenyel, 11-13 Kasım 2011 tarihleri arasında GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsünde düzenlenecek Dünya Turizm Forumunun ülke tanıtımı, ülke turizminin kendini ifade etmesi, dünya turizm örgütlerine kendini anlatması,amabargoların delinmesi ve turizm eğitimi ile politikalarına önemli katkılar yapacağını vurguladı.