Bilimsel Bilgi Üretimine Önemli Katkı Yapacak

Haberler

GAÜ'DEN

Bilimsel Bilgi Üretimine Önemli Katkı Yapacak

Girne Amerikan Üniversitesi Ortadoğu ve Ürdün’ün en eski ve önde gelen üniversitelerinden Jerash Üniversitesi ile akademik işbirliği anlaşması imzaladı.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Başkanlık Ofisinde düzenlenen törenle imzalanan akademik işbirliği anlaşmasına GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi ile Jerash Üniversitesi kurucusu ve Eğitim Fakültesi Dekanı Dr. Mustafa Al Hawamedeli imza koydu. Anlaşma sonrası GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi ile Jerash Üniversitesi kurucusu ve Eğitim Fakültesi Dekanı Dr. Mustafa Al Hawamedeli konuyla ilgili GAÜ TV’ye önemli açıklamalarda bulundu.
Al Hawamedeli : “Anlaşma Ortadoğu Yükseköğretimine Yön Verecek”

Akademik İşbirliği anlaşması imza töreni öncesi GAÜ Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Sadık Ülker, Doç. Dr. Tülin Bodamyalı, Doç.Dr. Olgun Çiçek ve Öğrenci Hizmetleri Direktörü Celal Sakka’dan üniversite, bölümler, akademik programlar, uluslararası kampüsler İngiltere, Singapur ve ABD yerleşkeleri ve eğitim programları ile ilgili detaylı bilgi alan Dr. Mustafa Al Hawamedeli, imzalanan anlaşmanın ortadoğu yükseköğretimi yön vererek özelde Ürdünlü genelde ortadoğulu öğrencilerin yükseköğretimine ve gelişimine önemli katkılar yapacağını vurguladı.

Jerash Üniversitesi’nin öğrenci değişim programını da sağlayacak anlaşma ile 20 GAÜ öğrencisine burs vereceğini de açıklayan Dr. Mustafa Al Hawamedeli, Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi ve yapıları ile ilgili öenmli bilgiler elde ettiklerinin belirterek özellikle GAÜ’nün uluslararası kampüsleri ve akademik programlarını yakından takip ettiklerinin altını çizdi. GAÜ’nün ileri bir kültür üniversitesi olduğunu da sözlerine ekleyen Dr. Mustafa Al Hawamedeli, GAÜ yetkililerine teşekkür ederek sözlerine son verdi.
Asım Vehbi : “GAÜ Yükseklisans ve Doktora Programları Ortadoğu Bilimsel Bilgi Üretimine Önemli Katkı Yapacak.”

Girne Amerikan Üniversitesi’nin 120’nin üzerinde dünyanın önde gelen üniversitesi ile akademik işbirliği anlaşması olduğunu hatırlatan Vehbi, akademik işbirliği anlaşmasının mühendislik, işletme, turizm, mimarlık ve eğitim disiplinlerinde önemli ortak projeleri gerçekleştirme yanında öğrenci ve öğretim görevlisi değişim programı ile GAÜ yükseklisans ve doktora programlarının Jerash Üniversitesi bünyesinde eğitimlere başlamasını kapsadığını ifade etti.

Yükseklisans ve Doktora akademik programlarının dönemsel olarak GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü ile Jerash Üniversitesi Kampüsünde sürdürüleceğini kaydeden Vehbi, anlaşmayla birlikte Ürdün’de eğitime başlayacak GAÜ yükseklisans ve doktora programlarının özelde Ürdün’de genelde ortadoğu’da bilimsel bilgi üretimine önemli katkılar yapacağını vurguladı. GAÜ Uluslararası Kampüslerinin kendi öğrencileri dışında dünyanın diğer bölgelerinde yükseköğretimlerini sürdüren öğrencilere de dünyaya açılma ve eğitimlerini kıtalararası sürdürme fırsatı verdiğinin altını çizen Vehbi, anlaşmanın KKTC yükseköğretim sistemi ve yapılarının Ortadoğu bilim dünyası tarafından yakından tanınmasında oynayacağı role dikkat çekerek akademik işbirliği anlaşmalarının ülke tanıtımı açısından da önemli bir refrans olduğunu belirtti.