Oryantasyon Haftası Başladı

Haberler

GAÜ'DEN

Oryantasyon Haftası Başladı

Girne Amerikan Üniversitesi yükseköğretim’de 27. akademik yılına başladığı 2011-2012 akademik yılı ile ilgili GAÜ Rektörlüğü ve Öğrenci Hizmetleri Koordinatörlüğü tarafından 28 farklı ülkeden gelen yeni öğrencileri için düzenlenen oryantasyon haftası başladı.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Halll’de düzenlenen yeni öğrenci oryantasyon haftasının ilk gününde çeşitli sunumlar ve bilgilendirme seminerlerinin yanında GAÜ Turizm Otelcilik Uygulama Merkezi Camelot Beach Club’ta Öldüren Şampanya’nın sahne aldığı “Kuzey Kıbrıs ve Kampüse HoşGeldiniz” partisi düzenlendi. GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Halll’de düzenlenen ilk gün seminerler programı kapsamında sahne alan Sahne Sanatları Fakültesi Akademi Öğrencileri ile Bolivyalı üflemeli çalgılar ustası Mozes Exconda performansları ile GAÜ ailesine yeni katılan öğrencileri tarafından ayakta alkışlandı.

GAÜ Rektör Yardımcılarından Doç.Dr. Olgun Çiçek’in konuşmacı olarak katıldığı ilk gün seminerinde yeni öğrencilere yükseköğretim’de 27. akademik yılına giren GAÜ’nün fakülteleri, bölümleri, yurtları, akademik programları ve Uluslararası kampüsleri ile ilgili bilgi verilirken oryantasyon haftasının ikinci bölümünde ise uluslararası öğrencilere Kuzey Kıbrıs ile ilgili tanıtıcı bilgiler verildi. Oryantasyon haftasında GAÜ ailesine yeni katılan öğrenciler GAÜ’nün eğitim misyon ve hedefleri ile öğrenci profili, ülke kültürü ve çeşitli konularda düzenlenen farklı seminerlere de yoğun ilgi gösterdi.

GAÜ öğrencilerine yönelik düzenlenen oryantasyon programının ilk günü GAÜ Turizm Otelcilik Uygulama Merkezi Camelot Beach Club’ta düzenlenen “Kuzey Kıbrıs ve Kampüse HoşGeldiniz” partisi ile sona ererken oryantasyon haftası içerisinde uluslararası öğrenciler Kuzey Kıbrıs’ın doğal ve tarihsel güzellikleri yanında Kıbrıs Türk toplumunun kültürünü düzenlenen tanıtım ve gezi programı ile yakından tanıma fırsatı bulacaklar.