İleri Mühendislik Eğitiminde Fark ve Farkındalık Yaratıldı

Haberler

GAÜ'DEN

İleri Mühendislik Eğitiminde Fark ve Farkındalık Yaratıldı

Girne Amerikan Üniversitesi 2011-2012 akademik yılında Mühendislik eğitiminde dünya standartlarını yakalama misyonu ve mühendislik araştırmaları çekim merkezi yaratma vizyonu ile GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Techno-Park bünyesinde eğitimlerini sürdüren Mühendislik Fakültesi, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliğinin katkıları ile yeni kurulan ve yenilenen mevcut eğitim ve araştırma laboratuvarlarını düzenlenen törenle bilimsel üretimin ve eğitimin hizmetine sundu.

Mühendislik eğitiminde dünya standartlarında eğitim verme ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliğinin katkıları ile geliştirilen ve yeni kurulan laboratuvarların açılışı Büyükelçi Halil İbrahim Akça tarafından yapıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi Girne Kampüsünde gerçekleşen açılış törenine Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Müşaviri Neriman Yaşar, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Asım Vehbi ve Cemile Esenyel, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner’in yanında GAÜ akademik kadrosunun katıldığı açılış töreni sonrasında Büyükelçi Akça, mühendislik eğitim laboratuvarları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Techno-Park Mühendislik Disiplinleri Eğitim Laboratuvarlarının açılışında konuşma yapan Büyükelçi Akça, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve yardım heyeti olarak üniversitelerin fiziki altyapılarının gelişmesi için önemli katkılar yaptıklarını hatırlatarak Girne Amerikan Üniversitesi ve diğer üniversitelerin fiziki alt yapının belirli bir noktaya ulaştığını kaydetti. Bundan sonra yapılacak yardımların üniversitelerdeki kaliteyi arttırmaya yönelik olacağını da belirten Büyükelçi Akça, yapılacak yardımların bilimsel araştırma alt yapısının geliştirilmesi, öğretim üyesi yetiştirme programlarının desteklenmesi, araştırma projelerine fon sağlanması, akreditasyonların arttırılması ile Bologna sürecine hazırlık konularında olacağını söyledi.
Mühendislik Disiplinlerine 5 Yeni Araştırma ve Eğitim Laboratuvarı

Mühendislik eğitiminde dünya standartlarında eğitim verme ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşıma amacıyla laboratuvarların eğitimin hizmetine sunulduğuınun belirtildiği açıklamada Fizik, Kimya, Yazılım Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme, Internet Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme, Bilgisayar Bütünleşik Üretim ile Alternatif Enerji laboratuvarlarının Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin katkıları ile kurulma sürecinin tamamlandığı vurgulandı.

Bilgisayar, Elektronik, Ergonomi ve İş Etüdü, PLC ve Mikroişlemci, Elektrik Makineleri, Mekatronik, Yazılım Geliştirme ile Haberleşme ve Mikrodalga laboratuvarlarının altyapı ve teknolojik özelliklerinin geliştirilerek bilimsel bilgi üretimi ve eğitime devam ettiğinin altının çizildiği açıklamada GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampus Techno-Park bünyesindeki eğitim laboratuarları ile ileri Mühendislik eğitimlerinin ve bilimlerinin merkezi olduğu ifade edildi.