27. Akademik Yıl Açılış Törenleri Kortej ile Sona Erdi

Haberler

GAÜ'DEN

27. Akademik Yıl Açılış Törenleri Kortej ile Sona Erdi

Girne Amerikan Üniversitesi 27. akademik yıl açılış törenleri Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsünde düzenlenen törenlerin ardından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Girne şehir korteji ile sona erdi.

Ramadan Cemil Meydanından başlayıp tarihi antik yat limanı sonrası Ataürk Büstüne Başkanlık Ofisi, Rektörlük, Dekanlıklar ve Okullar Grubu çelenklerinin konulması ile sona eren kortej Girne halkı ve turistlerden yoğun ilgi görürken korteje GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner ile üst düzey üniversite yetkileri, akademik kadro ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve çelenklerin Atatürk büstüne konulmasının ardından GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner ve Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Çiçek birer konuşma yaptı. GAÜ 27. akademik yılının tüm GAÜ ailesi ve Girne’ye hayırlı olmasının dilendiği konuşmalarda GAÜ’nün 68 değişik ülkeden öğrencisi ve 24 farklı ülkeden bilim insanı ile Girne şehrinde bir kültür uygarlığı yarattığı vurgulanarak GAÜ’nün dünyaya yayılan kampüslerine Hong-Kong ve Türkiye kampüslerini ekleme süreci ile GAÜ’nün bir dünya üniversitesi olduğunun altı çizildi.

Konuşmaların ardından sahne alan üniversite grupları ve folklor ekibi turistlerden ve Girne halkından yoğun ilgi görürken kortej öğrencilerin GAÜ 27. yıl fenerlerinin gökyüzüne bırakması ile sona erdi.