Sürekli Eğitim Merkezi Yurtdışında Eğitim Vermeye Başlıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Sürekli Eğitim Merkezi Yurtdışında Eğitim Vermeye Başlıyor

HÜDA HÜDAVERDİ : “FARKLI VE KÜRESEL BİLGİ BİREYLERİN KARİYERİNE YÖN VERİR.”

Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezini KKTC dışına taşıyarak uluslar arası boyutta hayata geçirdi. GAÜSEM Başkanı Hüda Hüdaverdi, Türkçe ve İngilizce olarak 2 dilde eğitim vermeye başlayan Sürekli Eğitim Merkezi GAÜSEM’in kurum, kuruluş, özel sektör, devlet sektörlerindeki bireylerin bilgisayar, yönetim, iletişim, sanat, spor, müzik gibi alanlarda, kaliteli ve kalifiye öğretim elemanları ile en yeni teknolojik sınıf ortamlarını sağlayarak, becerilerini geliştirmeyi hedeflediğini kaydetti.

Bireylerin merkezde bir saatten, bir yıla kadar eğitim alma özgürlüğüne sahip olduklarını vurgulayan Hüdaverdi, zengin akademik kadronun yanında, mesleğinde en üst seviyeye yükselen kişilerin de GAÜSEM’de bilgi ve deneyimlerini öğrencilere aktaracaklarını ifade etti.

GAÜSEM Başkanı Hüda Hüdaverdi, artık diplomanın tek başına yeterli olmadığını, kişilerin profesyonel iş yaşamında meslektaşlarından farklı olmak için artık lisans eğitimlerinin üstüne, onları uzmanlaştıracak konularda yeni eğitim programlarına yönelmelerinin gerekli olduğunu ifade etti. Eğitim standartlarının yükseltilmesi adına GAÜ olarak yaptıkları çalışmalar ve hazırlanan eğitim programları hakkında açıklamalar yapan Hüdaverdi, GAÜSEM olarak KKTC ve Türkiye’deki kurum-kuruluşlara ihtiyaç duydukları eğitimi vermeye başlayacaklarını belirtti.
“GAÜSEM Programları Uluslar arası Boyuta Taşındı”

Türkiye ve KKTC’deki kurum ile kuruluşlara ihtiyaç duydukları eğitimi sağlamaya başlayacak GAÜSEM eğitim programlarının uluslar arası ve AB onaylı akreditasyonları bulunduğunun altını çizen Hüdaverdi, sürekli eğitim merkezini KKTC’de ilk başlatan GAÜ’nün olduğunu belirterek GAÜSEM eğitim programlarının uluslar arası boyuta taşındığını vurguladı.

GAÜSEM’de, İşletme ve Yöneticilik Kursları, Uluslar arası kalite standartları, kalite tanıtım sistemleri, sektöre yönelik bilgisayar ve dil kursları olduğunu ifade eden Hüdaverdi, bunların haricinde kurumsal ihtiyaçlara yönelik eğitim programlarının da hazırlandığını söyledi.
“Arıcılıktan Fotoğrafçılığa Geniş Seçenekler Sunulmakta”

Bankalara, küçük ölçekli işletmelere, otellere ve sivil toplum örgütlerine yönelik sertifika programlarının yoğun talep gördüğünün kaydeden GAÜSEM Başkanı Hüda Hüdaverdi sözlerini şöyle sürdürdü: “Her talebe yönelik başvuruyu değerlendireceğiz. Örneğin arıcılıkla ilgilenen biri arıcılıkla ilgili kurs alabilir. Fotoğraf çekmeye meraklı bir kişi fotoğrafla ilgili kurs alabilir. Herkesin aynı üniversiteden mezun olduğunu var sayarsak kişileri öne çıkaracak unsurlar olmalı. Farklılık nerede başlar? Farklı bilgide, elimizdeki sertifikalarda. Farklı ve küresel bilgi hem günlük ihtiyaca cevap verir, hem de bireylerin kariyer gelişimine yön vererek katkıda bulunur.”
“Merkez Yurtdışından Öğrenci Kabul Etmeye Başladı”

Uluslar arası çaptaki deneyimlerini, oluşturdukları merkezde kişilere aktaracaklarını dile getiren Hüdaverdi, özellikle Türkiye’den talep edilen programlar için eğitim, barınma, ulaşım gibi organizasyonlar hazırladıklarını söyledi. Her yaş grubuna hitap eden programlar ile ‘ hem tatil, hem eğitim’ modelini hayata geçirdiklerini belirten Hüdaverdi, eğitim programların uzman bilim insanları tarafından her yaş grubuna göre hazırlandığını ve uygulandığını belirtti.

Kayıtların başladığını ifade eden Hüdaverdi, GAÜSEM kursları ile ilgili gausem@gau.edu.tr adresinden ve 650 2000/1144 no’lu telefondan ayrıntılı bilgi alınabileceğini sözlerine ekledi.