Uluslararası Mimarlık Sempozyumuna Türkiye ve KKTC’den GAÜ Katılıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Uluslararası Mimarlık Sempozyumuna Türkiye ve KKTC’den GAÜ Katılıyor

Dünya Mimarlar Günü etkinlikleri kapsamında Antalya Mimarlar Odası tarafından düzenlenen “Kent, Kentsel Dönüşüm ve İnsan Hakları” ile “Mimarlık, Mekan ve İnsan Hakları” konulu sempozyumlara Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri İç Mimarlık bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ile Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Hossein Sadri davetli konuşmacı olarak katılacak.

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nden yapılan açıklamada Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) tarafından her sene ekim ayının ilk pazartesi kutlanan Dünya Mimarlık Gününün bu yılki temasının “Mimarlık ve İnsan Hakları” olduğu ifade edildi.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri İç Mimarlık bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ile Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Hossein Sadri’nin davetli konuşmacı olarak “Kent, Kentsel Dönüşüm ve İnsan Hakları” ile “Mimarlık, Mekan ve İnsan Hakları” konulu sempozyumlara konuşmacı olarak katılacağının da belirtildiği açıklamada sempozyumların Antalya Mimarlar Odası Mehmet Özkurt toplantı salonunda gerçekleşeceği ifade edildi.
“Mimarlık Tüm Toplumsal Alanlar ve İnsan Hakları İle Karşılıklı İlişki İçindedir”

Konuyla ilgili açıklama yapan Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri İç Mimarlık bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ile Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Hossein Sadri ise 2010-2011 akademik yılı boyunca GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsünde her hafta düzenlenen uluslararası mimarlık sempozyumlarında mimarlık ve insane hakları temasının tüm yönleri ile irdelendiği hatırlatılarak Dünya Mimarlar Günü dolayısıyla Girne Amerikan Üniversitesi’nin davet almasından ve sempozyumlara davetli konuşmacı olarak katılmaktan gurur duyduklarını ifade ettiler.

Mimarlık ve İnsan Hakları arasındakı ilişkinin önemine de işaret eden Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ile Dr. Hossein Sadri, mekan üretim süreçlerinin çok boyutlu ve çok aktörlü özgün yapıları bulunduğuna dikkat çekerek mimarlığın ekonomik, sosyal, kültürel ve politik tüm toplumsal alanlar ve insane hakları ile karşılıklı ilişki içerisinde olduğunun altını çizdiler.

Mimarlık ve kentsel tasarımda sözkonusu süreçlerin güçlü rolleri nedeniyle gözardı edilmemesi gerekliliğine de vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ile Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Hossein Sadri, mimarlık ve kentsel tasarımın insanların yaşam olanakları, kalitesi ve bu olanaklara erişimi gibi insan haklarını yakından ilgilendiren konularla bağlantısından dolayı İnsan Hakları ve Mimarlık ana temasının öneminin bilim insanları tarafından algılanması gerektiğine vurgu yaptı.

Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) tarafından Dünya Mimarlık Gününün bu yılki temasının “Mimarlık ve İnsan Hakları” olarak belirlenmesinin mimarlık disiplini açısından son derece önemli bir mesaj olduğunun da altını çizen Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ile Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Hossein Sadri, Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinin bünyesindeki tüm bölümlerin İnsan Haklarına saygılı mimar, iç mimar ve grafiker adaylarını topluma kazandırmak amacı ile eğitimlerine Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs, İngiltere ve Singapur Kampüslerinde devam ettiğinin altını çizdiler.