Denizcilik Eğitiminde Yeni Dönem

Haberler

GAÜ'DEN

Denizcilik Eğitiminde Yeni Dönem

Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik Yüksekokulu Müdürlüğüne Yrd. Doç.Dr. Serap İncaz atandı.

Lojistik, Uluslararası Taşımacılık ve İşletmecilik, Deniz Ulaştırma ve İşletmeciliği ile Ekonomi disiplinlerinde önemli bilimsel çalışma ve projeler yanında Denizcilik eğitiminde Türkiye ve Hollanda’nın önde gelen üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak görev yapan Yrd. Doç. Dr. Serao İncaz, Girne Amerikan Üniversitesi’nin yükseköğretim’de 27. akademik yılına gireceği 2011-2012 akademik yılı ile birlikte Denizcilik Yüksekokulu Müdürlüğü yanında Ulaştırma ve Lojistik bölümü bölüm başkanlığı görevini de yürütecek. Kariyerine Türkiye Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Denizcilik Yüksekokulu’nda başlayan ve İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nden 2008’de emekli olan Yrd. Doç. Dr. Serap İncaz, Hollanda hükümeti bursuyla ülkenin denizcilik eğitiminde önde gelen üniversitelerinden International Maritime Transportation Academy’de öğretim üyesi olarak görev yaptı.
“Önemli Projelerde Görev Yaptı”

Adalar ile İstanbul ve Anadolu Yakaları Deniz Ulaştırma Projesi, Ambarlı Liman Kompleksi Örneğinde Türk Limanlarında Gemi Atık Yönetimi Planlamasında Yağlı Atık Yönetim Modeli Projesi ile İstanbul Haydarpaşa Limanının Güvenlik Açığı Projesi gibi önemli projelerde görev alan Yrd. Doç. Dr. İncaz, Denizcilik Fakültelerinde bölüm başkanlığı yanında önemli görevlerde bulundu.

Denizcilik Yükseköğretiminde Etkinlik ve Verimlilik Sorunları, Avrupa Birliği Denizcilik Politikası ve Türkiye, Avrupa Birliği’ne Uyum Sürecinde Türk Deniz Ticaretinin Durumu, Küreselleşme Sürecinde Lojistik ve Deniz Ticaretinin Türkiye Açısından Önemi, Deniz Ulşaımına Küreselleşmenin Etkileri, 2000’li Yılların Başında Türk Deniz Taşımacılığının Yeri ve Önemi, Gemilerde İş Güvenliği ve Önemi, Avrupa Birliği Uyum Sürecinde Türkiye’nin Limancılık Politikası gibi ulusal ve uluslararası kongrelerde yer alan bilimsel bildiri ve makaleleri yanında Yrd. Doç. Dr. İncaz’ın yayınevleri tarafından basılan bazı kitaplar içerisinde Konteyner Hat İşletmeciliğinde Hat Optimizasyonu, Konteyner Güzergah ve Maliyet Analizleri”, Liman Proje ve Yatırım Analizi”, ve “Cinsiyete Bağlı Yönetsel Farklılıklar ve Ayrımcılık ilişkisi” konulu makaleleri yer almakta.
“Modern Bir Yapıda Eğitim Vermek Öğrenci Gelişimini En Üst Düzeye Taşır”

GAÜ TV Aktüel Haber programının sorularını yanıtlayan Yrd. Doç. Dr. İncaz, ada ülkesi olan Kuzey Kıbrıs’ta bulunmaktan ve Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik Yüksekokulu öğrencileri ile teorik ve pratik derslerde bilgi ve deneyimlerini paylaşmaktan mutlu olduğunu ifade ederek denizciliğin KKTC ve ekonomisi için önemine dikkat çekti.

Denizcilik eğitiminin modern bir yapı ve imkanlar ile pratiğe indirgenmesinin önemine de işaret eden Yrd. Doç. Dr. İncaz, Girne Amerikan Üniversitesi’nin akademik kadrosu ve pratik eğitim fırsatları ile denizcilik eğitiminde yeni bir dönemi başlattığının altını çizdi. Türkiye ve hollanda yanında dünya denizciliği ve denizcilik ticareti ile ilgili bilgi ve deneyimlerini Girne Amerikan Üniversitesi öğrencileri ile paylaşmanın yanında önemli projelere de bölüm olarak imza atacaklarını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. İncaz, küreselleşen dünya’da denizcilik ve deniz ticaretinin öneminin arttığını ifade etti.