İletişim Fakültesi Dekanlığına Şermin Tekinalp Getirildi

Haberler

GAÜ'DEN

İletişim Fakültesi Dekanlığına Şermin Tekinalp Getirildi

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada İletişim Fakültesi Dekanlığına Türkiye’nin önde gelen İletişim profesörü ve bilim insanlarından Prof. Dr. Şermin Tekinalp’in getirildiği belirtildi.

İletişim Fakültesinin amacının iletişim çağında genç iletişimcileri küresellesen dünyaya entegre olacak bilgiler ile birlikte topluma kazandırmak olduğunun vurgulandığı açıklamada Radyo-TV Sinema, Halkla İlişkiler ile Basın Yayın ve Gazetecilik lisans programları yanında Radyo-TV Sinema bölümü dışında diğer bölümlerin yükseklisans programları ve İletişim Yönetimi doktora programının eğitimlerine fakülte bünyesinde sürdürdüğünün altı çizildi. 24 saat kesintisiz yayınları ile GAÜ TV ve GAÜ FM’ın yanında her gün haber ve özel haber üreten Karmi Haber Ajansının üniversite bünyesinde İletişim fakültesi öğrencilerine teorik bilgilerini pratiğe indirgeme fırsatını sunduğunun da belirtildiği açıklamada GAÜ İletişim Fakültesi eğitim kadrosunun İletişim alanında otorite bilim insanları ile güçlenmeye devam ettiği vurgulandı.
“Prof. Tekinalp’in İletişim Alanında Basılan 5 Kitabı Bulunmakta”

Uluslararası konferanslarda sunulan ve dergilerde yayınlanan Avrupa Birliği’nde Kültürel Sorunlar, Yeni Dünya Düzeni İletişim Fakültyeleri Öneriler, Savaşın Normalleştirilmesi: Medyada Savaş ve Propaganda, Körfez Krizi ve Savaşında Türk Basını: İçerik Analizi, İletişim Araştırmalarında İdeoloji ve Küreselleşme: Eleştirel Bir Bakış, Küreselleşen Dünyanın bunalımı-Çokkültürlülük, Avrupa Birliği’nin Görsel-İşitsel Kültür Politikları: Kültür Kalesi Oluşturmanın Zorlukları konulu makaleleri yanında birçok bilimsel makale, uluslararası ödül, uluslararası bilim kurul üyeliği bulunan Prof. Dr. Tekinalp’in Güzel Konuşma Bir Markadır-Kişisel Gelişim ve İkna Yöntemleri, İletişim Araştırmaları ve Kuramları, Camera Obscura’dan Synopticon’a Radyo ve Televizyon, Avrupa Topluluğunda Ulusal Kültür ve Televizyon : Sorunlar, Öneriler Çözümler ile Elektronik İletim ve Değişim : Teknolojik Kurumsal Kültürel Evrim isimli yayınlanmış kitapları bulunmakta.

Yükseköğretim’de 26. yılını geride bırakan GAÜ’nün dünya standartlarında eğitim vermeyi amaç edindiğinin de belirtildiği açıklamada GAÜ İletişim Fakültesi olarak küreselleşen dünya ve İletişim Çağında kendini teorik bilgileri ile ifade eden, teorik bilgilerini pratiğe indirgeyebilen genç iletişimcileri yetiştirmek ve topluma kazandırmak olduğu vurgulandı.