Şimdi Dans Zamanı Tozu Yutacaksınız

Haberler

GAÜ'DEN

Şimdi Dans Zamanı Tozu Yutacaksınız

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sahne Sanatları Fakültesi Dans eğitim programlarına yeni akademik yıl için aday öğrenci başvurularını almaya başladı.

“Şimdi Dans Zamanı” sloganı ile öğrencilerini bekleyen bölüm, 2 yıl sonunda profesyonel dansçıları, 4 yıllık eğitim sonunda ise profesyonel dans eğitmenleri yetiştirmek için 2.5 milyon euro’ya inşaatı tamamlanan modern fakülte binasının kapılarını genç yeteneklere açıyor.

GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi kadrosunda dünyaca ünlü Türk ve Rus sanatçılar ile akademisyenler bulunmakta. Türkiye Dens Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Fonksiyonel Dans Kuramı yaratıcısı Galip Emre, Oleg Manukovich, Liliya Biroğul, Alexandra Simakova ile Suzan Erkan gibi isimlerin yanında Rusya ve Avrupa’da çeşitli opera ve bale gösterilerinde başrol oynamış sanatçılar da GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi öğrencilerinin sahne tozunu yutması için eğitim verecek.
1000 m2’lik Modern Dans Stüdyoları Kıbrıs’ta İlk

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampus batı kısmında inşaatı tamamlanıp resmi törenle hizmete giren ve 2.5 milyon euro’ya mal olan Sahne Sanatları Fakültesi ve Kültür Kompleksi modern binası, mimari yapısı, işlevsel tasarımı, teknolojik alt-yapısı, çevre düzenlemesi ile birlikte Sahne Sanatları fakültesi binası 3000 m2 ‘lik alana yayılmakta ve bünyesindeki dans stüdyoları 1000 m2 den oluşmakta.

3000m2’lik alan içerisinde 1000m2’lik kapalı dans stüdyoları, her mevsime uygun ileri teknoloji iklimlendirme sistemleri, özel taban kaplamaları yanında multi-vizyon görsel ve işitsel teknolojik altyapısı ile Kıbrıs’ta tek olan GAÜ Sahne Sanatları fakültesi “Şimdi Dans ve Sanat Zamanı” sloganı ile özel yetenek sınavı ile kabul edilecek öğrencilerini bekliyor.

GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi başvuruları ve aday öğrenci kabul ile ilgili detaylı bilgi 650 20 00 no’lu telefondan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alınabilecek.