Dünyaya Yayılan Kampüsleri ile GAÜ Özel bir Konuma Sahip

Haberler

GAÜ'DEN

Dünyaya Yayılan Kampüsleri ile GAÜ Özel bir Konuma Sahip

KKTC’de çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunan Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Girne Amerikan Üniversitesi Karpaz Yaşam Kampüsü Proje ve Halkla İlişkiler Ofisini de ziyaret ederek bilgi aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Başkan Yardımcısı Olgun Üstün ile GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Dr. Hossein Sadri ziyarette hazır bulundu.

Kıbrıslı Türkler ve Rumlar tarafından kutsal sayılan Apostolos Andreas Manastırını ziyaret edip mum diken Atalay, cuma namazını Dipkarpaz Camii’nde kıldıktan sonra GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü Proje ve Halkla ilişkiler Ofisinde proje ile ilgili sunumu izleyerek proje hakkında yetkililerden bilgi aldı ve GAÜ TV’ye önemli açıklamalarda bulundu.
“Dünyaya Yayılan Kampüsleri İle GAÜ Özel bir Konuma Sahip”

KKTC ekonomisi ve ülkenin gelişimi için yükseköğretim ve üniversitelerin önemine işaret eden Atalay, ülkenin kalkınması için üniversitelerin önemli olduğunu vurguladı. Yükseköğretim sistemi ve üniversitelerin gelişimi için desteklerin süreceğini belirten Atalay, uluslararası kimliğe sahip üniversitelerin önem ve değerinin arttığını ifade etti.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin Dipkarpaz’da başlattığı Yaşam Kampüsü projesinde duyulan memnuniyeti de belirten Atalay, GAÜ’nün uluslararası bir üniversite olduğunun altını çizerek dünyaya yayılan kampüsleri ile GAÜ’nün özel bir konuma sahip olduğunu söyledi. Dünyaynın farklı coğrafyalarında kampüslerinin olmasının öğrenciler içişn önemli bir ayrıcalık olduğunu belirten Atalay, Karpaz Yaşam Kampüsü ve ve diğer dış yatırımların dikkat çekici olduğunu ifade ederek GAÜ’nün çalışmalarının yakından takip edildiğini belirtti.

Dipkarpaz’da oluşacak yapının bölge halkı için umut verici olmasının yanında önemli mesajlar verdiğinin de altını çizen Atalay, dış kampüsleri ve mezun öğrencilerine sağladığı iş imkanlarını GAÜ TV örneğinde yakından gördüğünü belirterek GAÜ’nün öğrencilerine kampüsleri ile önemli ayrıcalık ve birikim sağladığını yakından görmekten mutlu olduğunu sözlerine ekledi.