GAÜ Bilim Kadrosu Oryantasyon Haftası Başladı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Bilim Kadrosu Oryantasyon Haftası Başladı

Girne Amerikan Üniversitesi yükseköğretim’de 27. akademik yılı öncesinde akademik kadroya yönelik oryantasyon haftası düzenliyor.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsünde 15-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Akademik Personel oryantasyon haftasında çeşitli seminer ve atölye çalışmaları yanında dekanlıklar, bölüm başkanlıkları bünyesinde de çeşitli toplantılar düzenlenecek.

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Sadık Ülker, Doç. Dr. Tülin Bodamyalı ve Doç.Dr. Olgun Çiçekİn konuşmacı olarak katılacağı seminerler yanında akademik oryantasyon haftasında GAÜ ailesi ve GAÜ akademik kadrosuna yeni katılan bilim insanlarına GAÜ’nün misyon ve hedefleri ile öğrenci profili, ülke kültürü ve çeşitli konularda farklı seminerler de verilecek. Seminerlere Öğrenci İşleri Daire Başkanı Zerrin Gürler ile İnsan Kaynakları Müdürü Özkan Mertekçi konuşmacı olarak katılacak.
“2011-2012 Akademik Yılında GAÜ Akademik Kadrosuna 7 Profesör, 10 Doçent ve Yardımcı Doçent Katıldı”

Girne Amerikan Üniversitesi 3 Kıta Tek Üniversite hedefi ile eğitimie sunduğu İngiltere, Singapur ve ABD Kampüsleri ile yükseköğretime yön verirken akademik kadrosuna bilimsel çalışmaları ile önemli projelere imza atan bilim insanları katıldı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada dünya standartlarında yükseköğretim misyonu ile 27. akademik yılına girmeye hazırlanan Girne Amerikan Üniversitesi 11 meslek yüksek okulu, 7 yüksek okul, 7 fakülte ve 1 enstitüde 11 önlisans, 40 lisans, 30 yüksek lisans ve 8 doktora programında eğitimlerini sürdürürken Girne Amerikan Üniversitesi akademik kadrosuna 2011-2012 akademik yılında ABD, İngiltere, Fransa, Avusturya ve Hindistan gibi ülkelerden 7 profesör, 10 doçent ve yardımcı doçent yanında alanında doktora eğitimini vermiş 12 bilim insanı katıldığı vurgulandı.

Ayrıca yapılana açıklamada GAÜ öğrencilerine yönelik oryantasyonların ise yeni akademik yıl açılışı ile birlikte düzenleneceği belirtildi.