YÖK Onaylı Yeni Türk Dili Doktora Programı Öğrenci Kabul Edecek

YÖK Onaylı Yeni Türk Dili Doktora Programı Öğrenci Kabul Edecek

Avrupa Birliği (AB) İşletme Eğitimi Denetleme Konsorsiyumu Eduniversal tarafından dünyanın “En İyi İşletme Eğitimi” veren 1000 üniversitesi arasında gösterilen ve yükseköğretim’de 26. yılını geride bırakan Girne Amerikan Üniversitesi, KKTC üniversiteleri arasında ilk ve tek olan YÖK onaylı Yeni Türk Dili doktora programına öğrenci kabul edeceğini açıkladı.

GAÜ Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak Türk Dili ve Edebiyatı anabilim dalı bünyesinde eğitim verecek Yeni Türk Dili doktora programı ile ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada YÖK tarafından onay verilen doktora programının Türk üniversiteleri arasında sayılı üniversitelerde uygulanan bir program olduğuna dikkat çekilirken Türk Üniversiteleri arasında ve akademik çevrelerde prestij ile fakülte ve yükseköğretimin yetkinliğinin göstergesi olarak kabul edilen Yeni Türk Dili doktora programının YÖK onayı ile Kuzey Kıbrıs üniversiteleri arasında ilk defa GAÜ bünyesinde eğitim vereceği de vurgulandı.
“Eğitim Dünyası ve Eğitimci Gelişimi ile Yeterliliği İçin Önemli Fırsat”

Ayrıca yapılan açıklamada KKTC üniversitelerinde görev yapan bilim insanları ile okul öncesi eğitimden başlayarak tüm eğitim süreç ve basamaklarında görev alan tüm eğitimcilerin gelişimi ve eğitime katkılarının arttırılması açısından YÖK onaylı doktora programının önemine dikkat çekilirken YÖK tarafından verilen onay ile birlikte eğitime başlayacak doktora programının diğer KKTC üniversiteleri arasında memnuniyetle karşılandığını vurguladı.
“4 Profesör, 4 Doçent ve 2 Yrd.Doçent ile Doktora Programı Eğitime Başlıyor”

2011-2012 akademik yılı ile birlikte öğrenci adaylarının başvurularını değerlendirmeye başlayan Yeni Türk Dili Eğitimi doktora programının 4 Profesör, 4 Doçent ve 2 Yardımcı Doçent yanında uzman öğretim görevlileri ile yürütüleceğinin de altının çizildiği açıklamada bilim uzmanlığı çalışmaları ile bölümün KKTC üniversiteleri arasında önemli başarılara imza attığını ifade edilerek Yeni Türk Dili doktora programı ile Eğitim Fakültesinın Türk Dili Eğitimi ile bilimsel bilgi üretimine önemli katkılar yapacağını vurguladı

Ayrıca GAÜ’den konuyla ilgili yapılan açıklamada akademik programları, yeni bölümler ve başvuru şartları ile birlikte yükseklisans ve doktora programları ile ilgili her türlü bilgi için www.gau.edu.tr ve www.gauc.org.uk web adreslerine başvurulabileceği belirtildi.