Mimarlık Alanında Küresel Tartışmalara Önemli Katkılar Yapıldı

Haberler

GAÜ'DEN

Mimarlık Alanında Küresel Tartışmalara Önemli Katkılar Yapıldı

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından “Cuma Seminerleri” başlığı altında 13 hafta boyunca GAÜ Girne Kampüsünde düzenlenen mimarlık disiplini ve ilgi alanları konularında seminerler dizisinin küresel tartışmalara önemli katkılar yaptığı açıklandı.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerine ek olarak Türkiye Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Koç Üniversitesi, İngiltere Oxford Brookes Üniversitesi, Suudi Arabistan King Fahd Üniversitesi, Tayland King Mongkut Üniversitesi ile Macaristan Central European Üniversitesi’nden bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşen seminerler dizisi sonunda kent ve toplum, sosyal mekan ve mimarinin toplumsal boyutları, mimarlık ve insan hakları, kentten dışlanna sosyal grupların eklemlenme mücadelesi gibi küresel tartışmalara önemli katkılar yapıldığı ifade edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık bölümü öğretim görevlisi Dr. Hossein Sadri, seminerler dizisinin tele konferans sistemi ile GAÜ Uluslararası Kampüsleri ile Mimarlık eğitiminde dünyanın önde gelen üniversitelerinin öğretim görevlilerinin çeşitli sunumlarının 13 hafta boyunca Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsünde gerçekleştiğini ve Mimarlık, İç Mimarlık ile Grafik bölümü öğrencilerinin gelişimlerine önemli katkılar yaptığını belirtti.
“Amaç Mimarlık Alanındaki Küresel Tartışmalara Katkı Koymak ve Öğrenci Gelişimini En Üst Düzeye Taşımak”

Seminerler dizisinin farklı konularda yeni akademik yılda da düzenleneceğinin belirten Dr. Sadri, 13 haftalık seminer dizisinin amacının mimarlık alanındaki küresel tartışmalara GAÜ akademik kadrosu ve öğrencileri olarak katkı koymak ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak olduğunu vurguladı. Seminerler dizisinin amaçlarından bir tanesinin de günümüz akademik ortamlarında mimarlık ve kentsel tasarım alanlarında çalışılmakta olan en güncel konuları tartışmaya açmak olduğunu belirten Dr. Sadri bu tarz etkinliklerle Girne Amerikan Üniversitesinde verilen eğitim ve eğitime ek olarak Girne Amerikan Üniversitesi öğretim üyelerinin araştırma alanındaki çalışmalarının dünyadaki küresel tartışmalara katkı koyduğunun altını çizdi. Seminerlerde sunulan bildirilerin akademik bir yayına dönüştürüleceğini de sözlerine ekleyen Dr. Sadri, seminerler dizisinini mimarlık disiplini ve öğrenci gelişimi açısından amacına ulaştığını vurguladı.