İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Yönetimi YÖK Onayı Aldı

İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Yönetimi YÖK Onayı Aldı

Avrupa Birliği İşletme Eğitimi Konseyi Eduniversal tarafından İşletme eğitiminde dünyanın en iyi ilk 1000 üniversitesi arasında gösterilen Girne Amerikan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve İşletme-Ekonomi Fakültesi bünyesinde eğitime başlayacak İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Yönetimi bölümleri YÖK ve YÖDAK onayı aldı.

YÖK ve YÖDAK tarafından onay ve denklik verilen yeni bölümler İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Yönetimi ile ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi hedefi ile öğrencilerine Kıtalar Arası Kampüsleri İngiltere, Singapur ve ABD yerleşkelerinde küresel eğitim fırsatı sunan GAÜ akademik programlarının YÖK ve YÖDAK denklikleri yanında Uluslar arası İşletme Eğitimi Asamblesi (IACBE-ABD), Avrupa Konseyi İşletme Eğitim Birliği (ECBE), Uluslar arası Bilgi İşlem Federasyonu (IABC) ve Dünya Turizm Örgütü Turizm Eğitiminde Kalite Birliği (TEDQUAL) uluslar arası denklikleri bulunduğu belirtilerek GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüsü akademik programlarının ise YÖK ve YÖDAK onayı yanında İngiltere yükseköğretim denetleme kurumları UK NARIC ve BAC tarafından verilen akreditasyonları bulunduğu hatırlatıldı.

11 farklı Meslek Yüksek Okulu, 7 Yüksek Okul ve 7 fakülte bünyesinde 11 önlisans ve 40 lisans programına ek olarak YÖK ve YÖDAK onayı alan yeni bölümler İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Yönetimi bölümlerinin öğrenci kabul etmeye başlayacağının da belirtildiği açıklamada İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Yönetimi yanında yeni akademik programların açılmasına yönelik çalışmalarında devam ettiği belirtildi.
30 Yükseklisans ve 8 Doktora Programına Kayıtlar Devam Ediyor

Ayrıca GAÜ’den yapılan açıklamada İşletme Yönetimi ,Uluslararası İşletme, Finansal Yönetim, Pazarlama, Yönetim Bilişim Sistemleri, Uluslararası İlişkiler, Basın-Yayın, Halkla İlişkiler, Turizm ve Konaklama İşletmeciliği, Uluslararası Hukuk, Hukuk, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İç Mimarlık, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretimi, İngiliz Dili Öğretimi, Eğitimde Program Geliştirme ve Öğretim, Ekonomi, Yapı Yönetimi, Mimarlık, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği (Tezsiz), Eğitim Yönetimi ve Denetimi, Sosyal Psikoloji, Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları, Avrupa Birliği Çalışmaları (Tezli ve Tezsiz), Sağlık Psikolojisi, Danışmanlık Psikolojisi, Sağlik Yönetimi ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (Tezsiz) yükseklisans programları ile İşletme Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Turizm ve Konaklama İşletmeciliği, Eğitim Bilimleri, İletişim Yönetimi, Yapı Yönetimi, Pazarlama ile Yeni Türk Dili bölümleri doktora programlarına öğrenci alınacağı açıklandı.

GAÜ akademik programları, yeni bölümler ve başvuru şartları ile birlikte yükseklisans ve doktora programları ile ilgili her türlü bilgi www.gau.edu.tr ve www.gauc.org.uk web adreslerinden alınabilecek.