GAÜ Öğrencileri Türk Medyasında

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Öğrencileri Türk Medyasında

Girne Amerikan Üniversitesi televizyonu GAÜ TV’nin yapımcılığını üstlendiği, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 1. Ulusal Kısa Film Festivali’nde “Üçüncülük” ödülü alan, Anadolu Halk Bilimleri ve Kültür Derneği’nce düzenlenen 7. Özgür Film Festivali’nde (Osmaniye) yüz elli kısa film arasından ilk on üçe girerek “Finalist” olan, Kısa Film: “Sıhhiye Durağında Bir Cumartesi”, Ülke TV’de yayınlanan Kısa Film Festivali programına konuk oluyor.

Sinema tutkunlarının yakından takip ettiği, genç sinemacıların nabzını tutan Kısa Film Festivali’nde Ömer Sami Sevimli her Cumartesi sinemanın usta isimlerini ve amatör yürekleri ağırlıyor. Programda bu hafta Kısa Film: “Sıhhiye Durağında Bir Cumartesi”nin yönetmenleri Girne Amerikan Üniversitesi öğrencileri Emrah Savari ve Onur Öztürk ağırlanacak.

Kısa Film Festivali’nde her hafta birbirinden etkileyici konulara sahip kısa filmler ekrana getiriliyor. Yönetmenleri, oyuncuları ve yapımcılarıyla filmler üzerine enine boyuna değerlendirmeler yapılıyor. “Sıhhiye Durağında Bir Cumartesi”, kısa filmler, diziler, sinema ve televizyon üzerine önemli tartışma ve sohbetin gerçekleşeceği programda ödüllü film “Sıhhıye Durağında Bir Cumartesi” kısa filmi de gösterilecek.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada dünya standartlarında öğrenci gelişimi ve üretiminin sağlanması amacı ile GAÜ öğrencilerinin ulusal ve uluslararası festival, yarışma, konferans, kongre ve seminerlere katılmalarının desteklendiği belirtilerek GAÜ öğrencilerinin gerek görsel sanatlar gerekse bilimsel proje ve kongrelerde üniversite ve ülkeyi başarı ile temsil ettikleri ifade edildi.