Mimarlık Öğrencilerinden İngiltere’de Sergi

Haberler

GAÜ'DEN

Mimarlık Öğrencilerinden İngiltere’de Sergi

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık ve İç Mimarlık bölümü öğrencileri İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs Mimarlık bölümü bünyesinde yaz okulu derslerini tamamladı.

Canterbury 2011 akademik yaz dönemi boyunca yapılan tüm mimari ve iç mimari çalışmalar ile projelerin sergileneceği sergi ise İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden Westminister Üniversitesi Mimarlık bölümü öğretim görevlisi Dr. Nasser Golzari’nin konuşmacı olarak katılacağı “Uluslararası Mimarlık Eğitimi” konulu konferans sonrası gerçekleşecek.
“Klasik, Modern ve Postmodern İngiliz Mimarisi ile İç Mimari Örneklerini Yakından İncelediler”

Girne Amerikan Üniversitesi İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüsünde eğitimlerine yaz okulu çerçevesinde devam eden 24 mimarlık ve iç mimarlık öğrencisi, öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri, Dr. Hossein Sadri, Massimo Mozatti ve Nicholas Fawcett ile birlikte tasarım stüdyoları ve teorik dersler çerçevesinde hazırladıkları projeleri önümüzdeki hafta sergilemeye hazırlanırken yaz dönemi boyunca klasik, modern ve postmodern İngiliz mimarisi ile iç mimarlık örneklerini yakından inceleme fırsatı da yakaladılar.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs öğrencilerinin ek eğeitim ücreti ödemeden dönemsel derslerini GAÜ Kıtalar arası kampüslerinde eğitmlerine dış kampüsler öğrencileri ile devam etmelerinin küresel eğitim, dil gelişimi ve öğrenci gelişimi açısından önemine dikkat çekilirken farklı ülke ve kültürelri yakından tanıyarak yükseköğretimlerine devam eden GAÜ öğrencilerinin kariyerlerinde önemli çalışma ve projelere imza atacaklarına vurgu yapıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi İngiltere Yerleşkesi Canterbury kampüs akademik programlarının YÖK ve YÖDAK yanında İngiltere yükseköğretimi denetleme kurumları BAC ve UK NARIC tarafından da denkliği bulunduğunun belirtildiği açıklamada KKTC yükseköğretim sistemi içerisinde eğitimlerine devam eden öğrencilerin farklı ülkelerde eğitimlerine devam etmeleri ve ürettiklerinin farklı kültürlerle paylaşmalarının KKTC yükseköğretim sistemi için önemine işaret edildi.

Yoğun geçen teorik eğitimler, stüdyo ve atölye çalışmaları dışında Canterbury ve Kent bölgesinin doğal güzellikleri ve tarihi zenginliklerini de düzenlenen geziler ile yakından gören öğrenciler, sosyal aktiviteler ile de İngilizceyi anavatanında pekiştirme ve geliştirme fırsatı yakaladılar.

Temel Tasarım, Mimari’de Eleştirel Bakış, Mimarlık Tarihi ve Peyzaj Mimari yaz okulu derslerini GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te tamamlayan Karmi Kampüs öğrencilerinin dönem boyunca ürettikleri mimari ve iç mimari projelerin sergileneceği sergi ile Westminister Üniversitesi Mimarlık bölümü öğretim görevlisi Dr. Nasser Golzari’nin konuşmacı olarak katılacağı “Uluslararası Mimarlık Eğitimi” konulu konferansa İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden Kent, Bexley, Bromley, West Kent, Orpington, North West Kent, Mid Kent, Instute of Financial Services, Hilderstone, Hadlow üniversitelerin yer aldığı Kent şehri yetkilileri ile mimarlık eğitimi veren İngiliz bilim insanları da katılacak.