Uluslararası Mimarlık Eğitimi ve Mimaride Yeni Yaklaşımlar

Haberler

GAÜ'DEN

Uluslararası Mimarlık Eğitimi ve Mimaride Yeni Yaklaşımlar

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık ve İç Mimarlık bölümü öğrencileri İngiltere Yerleşkesi GAÜ Canterbury Kampüs Mimarlık bölümü bünyesinde açtıkları sergi sona erdi.

Temel Tasarım, Mimari’de Eleştirel Bakış, Mimarlık Tarihi ve Peyzaj Mimari yaz okulu derslerini GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te tamamlayan Kıbrıs Girne Kampüsü öğrencilerinin dönem boyunca ürettikleri mimari ve iç mimari projelerin sergilendiği sergi ile Westminister Üniversitesi Mimarlık bölümü öğretim görevlisi çeşitli mimarlık ödüllerine sahip NG Architects mimarı Dr. Nasser Golzari yanında GAÜ Canterbury Kampüsü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri, Dr. Hossein Sadri ve Massimo Mozzati konuşmacı olarak katıldığı “Uluslararası Mimarlık Eğitimi” konulu konferans İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden Kent, Bexley, Bromley, West Kent, Orpington, North West Kent, Mid Kent, Instute of Financial Services, Hilderstone, Hadlow üniversitelerin yer aldığı Kent şehri yetkilileri ile mimarlık eğitimi veren İngiliz bilim insanlarından yoğun ilgi gördü.

Dr. Golzari konuşmasında GAÜ öğrencilerinin sergiledikleri projeleri değerlendirerek Westminster Üniversitesi öğrencilerinin mimarlık tasarım atölyelerinde ürettikleri projelerden örnekler verdi. GAÜ ve Westminister Üniversitesinin güncel mimarlık eğitimi yaklaşımlarının yakınlığı nedeniyle ileride geniş iş birlikleri geliştirmenin mümkün olabileceğini de belirten Dr. Golzari, mimarlık eğitiminde küresel zemin ve işbirliklerin önemine dikkat çekti.
“İngiltere Kampüsü Mimarlık, İç Mimarlık ve Grafik Bölümlerine Öğrenci Kabul Edilecek”

Ayrıca konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada YÖK ve YÖDAK yanında İngiltere yükseköğretimi denetleme resmi kurumları BAC ve UK NARIC onaylı GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs bünyesinde eğitimlere devam eden Mimarlık, İç Mimarlık ve Grafik bölümlerine öğrenci kabul edileceği belirtildi. GAÜ İngiltere Canterbury Kampüsü bünyesinde 3 fakülte bünyesinde toplam 13 bölüme öğrenci kabul edileceğinin de ifade edildiği açıklamada Mimarlık Fakültesi bölümleri dışında Muhasebe, Bankacılık ve Finans, Ekonomi, Uluslararası İşletme, İşletme Yönetimi, Pazarlama, Yönetim Bilişim Sistemleri, Turizm Otelcilik ve Konaklama İşletmeciliği, Uluslararası İlişkiler ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerinin 4 yıllık üniversite lisans programlarına sınırlı sayıda öğrenci kabul edeceği vurgulandı.