GAÜ ile İstanbul Üniversitesi Arasında Büyük İşbirliği

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ile İstanbul Üniversitesi Arasında Büyük İşbirliği

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile İstanbul Üniversitesi (İU) arasında Türkçe hukuk eğitiminde işbirliği anlaşması imzalandı.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner ile İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’in üniversiteleri adına imza koydukları akademik işbirliği anlaşması ile GAÜ, Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te Türkçe hukuk eğtimine başlıyor.
KKTC Uyruklu Adaylar İçin Büyük Fırsat

Kıbrıs yerleşkesi Karmi Kampus ve İngiltere yerleşkesi Canterbury Kampüs’te İngilizce eğitim dili ile Anglo-Sakson hukuk eğitim sistemine yönelik eğitim veren GAÜ, imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile Türkçe hukuk eğitimine başlıyor.

GAÜ’den konuyla ilgili yapılan açıklamada Anglo Sakson hukuk sisteminin öğretildiği İngilizce hukuk eğitiminin yanında Kıta Avrupası hukuk sisteminin eğitimini öğrencilere verecek olan Tükçe hukuk bölümünün sınırlı sayıda öğrenci alınacağı açıklandı.
557 yıllık Yükseköğretim Geleneği ile 130 yıllık Hukuk Eğitimi Tecrübesinden KKTC’li Öğrenciler Yararlanacak

557 yılık üniversite geleneği ile 130 yıllık hukuk eğitimi tecrübesinden GAÜ Hukuk öğrencilerinin yetiştirilmesi ve eğitimlerini tamamlamaları için yararlanılacağının vurgulandığı açıklamada Hukuk Eğitiminde İstanbul Üniversitesinin dünyanın önde gelen otoritelerinden olduğu hatırlatıldı.

Ayrıca yapılan açıklamada KKTC hukuk sistemi Anglo Sakson ve Kıta Avrupası hukuk sistemlerinin her ikisini de yakından görme ve tanıma fırsatını GAÜ Hukuk fakültesinin öğrencilerine verdiği vurgulandı.

İstanbul Hukuk fakültesi bilimsel bilgi birikimi ve tecrübesi yanında İngiltere Yerleşkesi Canterbury’de öğrenci değişim programları ile dönemsel olarak her iki hukuk sistemini yakından tanıma ve bilgi edinme fırsatını yakalayacak olan Hukuk fakültesi öğrencilerine GAÜ, 25. yılında 3 Ada Tek Üniversite vizyonu ile global yükseköğretimin kapılarını açıyor.

GAÜ Hukuk fakültesi programları Karmi Kampüs İngilizce Hukuk ile Türkçe Hukuk ve Canterbury Hukuk lisans eğitimleri ile ilgili detaylı 650 20 00 ‘nolu telefondan Karmi Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alınabilecek.