Yaz Okulu Yüzme Yarışı Ve Sertifika Töreni ile Sona Erdi

Haberler

GAÜ'DEN

Yaz Okulu Yüzme Yarışı Ve Sertifika Töreni ile Sona Erdi

Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Yaz Okulları eğitim programları kapsamında düzenlenen yüzme kursu,yüzme yarışı ve sertifika töreni ile sona erdi.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Spor Kompleksi bünyesinde bulunana yarı olimpik yüzme havuzunda farklı yaş grubu ve kategorilerde gerçekleşen yüzme kursuna veliler ve üniversite yetkilileri yoğun ilgi gösterdi.

Farklı yaş grubu ve kategorilerde düzenlenen yüzme yarışlarında dereceye giren minik yüzücülere madalyaları ve kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Girne Amerikan Üniversitesi Spor Sağlık Kültür Daire başkanı Türkay Akpınar, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel ve Denizcilik Yüksekokulu Müdürü kaptan Efdal Safel tarafından verildi.

Ayrıca GAÜ akademik kadrosunda görev alan ve yüzme kursu boyunca eğitmenlik yapan öğretim görevlilerine de düzenlenen törende teşekkür ve başarı sertifikaları Girne Amerikan Üniversitesi Spor Sağlık Kültür Daire Başkanı Türkay Akpınar tarafından verildi.
“Yüzme Kursları Kış Boyunca Lefkoşa’da Devam Edecek”

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada yaz dönemi yüzme kursuna farklı yaş gruplarından 200’ün üzerinde katılım olduğu ifade edildi. Yoğun geçen akademik ve bilimsel programın veliler ve minik yüzücüler tarafından yoğun ilgi gördüğünün vurgulandığı açıklamada yoğun talep üzerine kursların Girne ve Lefkoşa’da açık ile kapalı yüzme havuzlarında devam edeceği belirtildi.

Fiziksel ve bedensel gelişim için bilimsel temelli hazırlanan yüzme eğitim programlarının önemişne de dikkat çekilen açıklamada GAÜ Spor Yüksekokulu uzman kadrosu tarafından hazırlanan eğitim programlarının farklı yaş gruplarına ve bedensel gelişime göre hazırlandığı belirtildi.