BAĞIŞLANAN HER KAN 3 CAN DEMEK

Tarih: 19/03/2019

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi  kapsamında “1 Kan 3 Can’’ projesini hayata geçirdi.

Kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kan ihtiyacı olan hastalara ve kanser hastalarına kan  trombosit ve donör bağışında bulunulması için “1 Kan 3 Can” sloganı ile kamuya açık olarak yapılan kan bağışı organizasyonu 18-19 Mart tarihlerinde Girne Merkez Kampüs Yerleşkesinde (Simit Sarayı yanı) 09:00-15:00 saatleri arasında sürdürülecektir.

GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nden yapılan açıklamaya göre “Düzenli olarak bu tür faaliyetlerin devam edeceğini, öğrenci ve üniversite personelinin gönüllü olarak kan bağışında bulunduklarını, 1 ünite kanın 3 farklı hastanın tedavisinin yapılmasını sağlayacağını, sağlık durumları uygun olan herkesi kan vermeye davet ediyoruz. Kanını kurutma, bağışla can ver” dediler.