14 MART TIP BAYRAMI GAÜ’DE DÜZENLENEN TÖREN VE SEMİNER İLE KUTLANDI

Haberler

GAÜ'DEN

14 MART TIP BAYRAMI GAÜ’DE DÜZENLENEN TÖREN VE SEMİNER İLE KUTLANDI


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Tıp Fakültesi, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tören ve Prof. Dr. Leven Sennaroğlu’nun katılımı ile seminer düzenledi.

GAÜ Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Barlas N. Aytaçoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan tören, GAÜ Hemşirelik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı ve konuk olarak katılan Prof. Dr. Levent Sennaroğlu’nun konuşması ile devam etti.
Prof. Dr. Aytaçoğlu 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili yaptığı konusmada; “İnsanların tarihi kadar eski tıp bilgileri ilk tecrübelerini görerek, tekrarlayarak ve insanların birbiriyle kurdukları iletişim sayesinde birbirlerine aktararak başlamıştı. Tamamen gözlemsel olarak yapılan aktarımlardı bunlar. Bu insalık kadar eski olan tıp bilimi son 200-300 yıl içerisinde ki gelişmeler ile bugünki tıp bilgilerine ulaşıldı. Bu gelişmelerin arkasında emek veren, kafa patlatan bütün tıp camiiasına, eczacılığa ve hemşireliğe bu bilgileri kazandıran bütün insanlara bir saygı borcumuz vardır. Bugün onlar sayesinde hepimiz mesleklerimizi icra ediyoruz” dedi.

GAÜ Hemşirelik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı ise konuşmasında; “Tıp artık sadece doktorlara özgü birşey değil. Tıp, sağlıkla uğraşan herkesin ahenk içinde ve birlikte hareket etmesiyle başarıya ulaşır. Tıpta ve sağlıkta eğitim farklı olsa bile bütünlük olmak zorundadır. Tıpta insan, beyin ve hızlı karar alıp vermek ön plandadır. Tıp veya sağlık eğitimi alanlarında ilk öğrenilmesi gereken şey, doğrunun öğrenilip doğrunun yapılmasıdır. Dünyada sağlığın hedefi insan hayatını uzatmak ama konforlu insan hayatınıda sağlamaktır. Bütün bunları sağlamanın formülu doğru bilgi, doğru ekipman ve doğru maddi güçtür.” dedi.

Seminere konuk olarak katılan Prof.Dr.Levent Sennaroğlu ise kulak rahatsızlığı geçiren hastalardan, tecrübe ettiği anomaliliklerden ve değerlendirilen hastaların genel sonuçlarından bahsederek görsel desteklerle birlikte tecrübelerinden bahsettiği sunum gerçekleştirdi. Dünyada ilk beyin sapı ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Sennaroğlu ayrıca bu ameliyatı geçiren hastanın ailesinin yaşadığı mutluluktan ve gelen mesajlardan da bahserken “Bu mesajlar bize ayrı bir motive ve mutluluk katan sebeplerden en önemlisidir” dedi.