Denizcilik Eğitim Tekneleri Uluslararası Sularda Eğitimlerini Tamamladı

Denizcilik Eğitim Tekneleri Uluslararası Sularda Eğitimlerini Tamamladı

Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik Yüksekokulu Güverte bölümü açık deniz staj ve uygulama programlarını başarı ile tamamldı.

GAÜ Sosyal Tesisleri Camelot Beach Club’ta başlayan açık deniz uygulama stajı eğitim tekneleri ile Akdeniz açıklarında Denizde İlk yardım, Denizde adam kurtarma, denizde canlı kalabilme, deniz kurtarma araçlarını kifayetli kullanma yeterliliği, yangınla mücadele ve ileri yangın eğitimi, gemicilik uygulamalı eğitimleri ile sona erdi.

Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik Yüksekokulu Müdürü kaptan Efdal Safel konuyla ilgili yaptığı açıklamada eğitimlerin amacının dünya standartlarında denizcilik eğitimi vermek ve öğrencilerin teorik bilgiler yanında prartik bilgileri ile de dünyanın her yerinde görev almasını sağlamak olduğunu ifade etti. Denzicilik Yüksekokulu bünyesinde farklı ülkelerden öğrencilerin bulunduğunu da belirten Safel, GAÜ eğitim tekneleri ile Akdeniz Uluslararası sularında pratik eğitimlerin devam edeceğinin altını çizerek denizcilik eğitiminde pratik uygulamalar yanında açık deniz eğitimlerinin önemine dikkat çekti.
“KKTC Uyruklu Öğrenci Adayları İçin Denizcilik Bölümleri Kayıtları Başladı”

Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Ulaştırma ve Lojistik ile Güverte bölümlerine öğrenci alınacağını da açıklayan Safel, 2009-2010 akademik yılı içerisinde Piri Reis Üniversitesi ile imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile “Öğretim Üyesi değişimi”, “Destek ve Program geliştirme projeleri” ve “Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO STCW kuralları doğrultusunda Zabitan Ehliyeti alınmasına destek sağlanması “ konularında varılan kararların Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC denizcilik sektörü için büyük önem taşıdığını vurguladı.

GAÜ ile Piri Reis Üniversitesi arasında imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile Ulaştırma ve Lojistik ile Güverte bölümlerine öğrenci alınması ve yetiştirilmesi projesine Türkiye Denizcilik Müsteşarlığı tarafından da desteklendiğinin hatırlatan Safel, öğrenci adaylarının detaylı bilgiye www.gau.edu.tr web adresinden veya 650 20 00 no’lu telefondan fakülte sekreterliğinden ulaşabileceğinin belirtreke yüksekokul bünyesinde 7 farklı ülkeden gelen öğrencilerin eğitimlerine devam ettiğini belirtildi.
“Denizcilik Kursları Devam Ediyor”

GAÜSEM bünyesinde düzenlenen Amatör Yat Kaptanlığı ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü kursları yeni dönem kayıtlarının da devam ettiğini belirten Safel, ada insanının yoğun ilgi gösterdiği Amatör Yat Kaptanlığı ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü kursları sonunda deniz tutkunlarının Türk Denizcilik Müsteşarlığı onaylı Uluslararası Yat Kaptanlığı Ehliyeti sahibi olacağının belirterek kurslar ile ilgili detaylı bilginin GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Fakültesi ve GAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) nden alınabileceğini ifade etti.